Ελληνοτουρκικά

Ξάνθη: Παιδιά, ντυμένα με τα τουρκικά εθνικά χρώματα, παίρνουν μέρος σε τελετή μέσα σε τζαμί με τουρκική σημαία (εικόνες, βίντεο)

Τελετή χάτιμ-δηλαδή λήξη μαθημάτων Κορανίου στο χωριό Ωραίο της Ξάνθης. Από το Ωραίο κατάγεται και ο ψευδομουφτής Ξάνθης, που φυσικά είχε το γενικό πρόσταγμα.

Παρών στην τελετή και ο υποπρόξενος της Τουρκίας Ιμπραήμ Σακλί-δεξιά στην φωτογραφία και δίπλα στον ψευδομουφτή Μέτε

Λευκό πουκάμισο και κόκκινη γραβάτα τα αγόρια , ενώ τα κορίτσια λευκή μπλούζα με κόκκινη μαντίλα ή και το αντίστροφό

Ναι είναι ακριβώς τα χρώματα της τουρκικής σημαίας…

Και μια παρατήρηση-σύγκριση.  Η πάνω φωτογραφία είναι από προχτές Κυριακή  14/4/2019 και τα παιδάκια είναι περίπου 30, ενώ η κάτω που είναι από ίδια τελετή και στο ίδιο τζαμί αλλά το 2011,  τα παιδάκια είναι γύρω στα 45. Στην μεγάλη αυτή μείωση έχουν επιδράσει πιθανώς δύο παράγοντες. Α) Δεν γεννάνε οι άνθρωποι-όπως και οι χριστιανοί και Β) ενδεχομένως κάποιοι έχουν αντιληφθεί τον εθνικοθρησκευτικό φανατισμό που περνά μέσα από αυτά τα μαθήματα Κορανίου και προτιμούν να μην στέλνουν τα παιδιά τους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε βίντεο από την προχτεσινή τελετή στο οποίο διακρίνεται και η τουρκική σημαία που βρίσκεται στο μιχράμπ.

https://youtu.be/AbQ2pCePJZo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...