Κυβέρνηση

Ηχηρή απάντηση του παπα-Ανδρέα για το αντάμωμα με τον Τσίπρα: Ποτέ δεν αντιμετώπισα τους ανθρώπους σύμφωνα με τα πολιτικά τους πιστεύω

Σαρωτική απάντηση δίνει στους επικριτές του ο παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης με αφορμή την υποδοχή του πρωθυπουργού στην εκκλησιά του Αη Γιώργη στα Ανώγεια. "Ποτέ μου δε δέχτηκα να ταυτίσω την Εκκλησία με τα κομματικά γραφεία, ποτέ η ενορία μου δεν έλαβε οποιοδήποτε ποσό από κόμμα ή πολιτική οργάνωση, ποτέ δεν αντιμετώπισα τους ανθρώπους σύμφωνα με τα πολιτικά τους πιστεύω" σχολιάζει και καλεί όσους τον επέκριναν σε συμπόρευση για το καλό της πατρίδας κόντρα σε όσους την επιβουλεύονται .

Αναλυτικά η δήλωσή του:

"Ακροδεξιός, Χρυσαυγίτης, Προδότης, Καταδότης, Αριστερός, Κρυφοπασοκτζής, Ψεύτικος, Υπερβολικός, Εθνικιστής, Απαράδεκτος, Ψευτοεπαναστάτης, κουμπουροφώρος  και τόσοι άλλοι χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπο μου, είναι λέξεις που κλόνισαν κατά καιρούς την εμπιστοσύνη μου προς ορισμένους ανθρώπους αλλά με την πίστη μου και τη δύναμη του Θεού την ανέκτησα εκ νέου.

Δεν με πληγώνει η κριτική, κυρίως από συνανθρώπους μου οι οποίοι με το σωστό ή τον λάθος τρόπο αγωνίζονται και αυτοί για τα ιδανικά μας και το καλό της Πατρίδας μας.

 

Δεν με αγγίζει η διαπόμπευση, επειδή αυτή όπως γίνεται, δεν έχει καμία σχέση με τα θεία πάθη του Κυρίου μας και το μεγαλείο στην αντοχή που επέδειξε μέχρι τη Σταύρωση και την Ανάσταση του.  Δεν με αγγίζει η συντονισμένη επιχείρηση αποδόμησης του έργου μου για τα παιδιά, τους μαθητές, τη νεολαία, τα ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες, την προσπάθεια διατήρησης της ιστορίας του τόπου μας και τη σπορά που προσπαθώ να κάμω ως ρασοφόρος σε όλα τα κατατόπια της περιοχής που ζω, τα Ανώγεια αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα όπου και όπως το μπορώ.

Τίποτα δεν είναι ικανό να πάψει τη σχέση μου με την κοινωνία, με τους ανθρώπους, με τα μυστήρια της εκκλησίας μας κυρίως με τον αγώνα μου ώστε όλοι να είμαστε δίπλα δίπλα χωρίς μίσος αλλά με κατανόηση και σεβασμό.

Γνωρίζω πολύ καλά τις ελλείψεις μου ως άνθρωπος και ως εργάτης της Ορθόδοξης Πίστης μας. Όμως δεν είναι Έλλειψη ούτε παρέκκλιση της θείας πρόνοιας και προτροπής, το να έχω μία αγκαλιά για όλους τους ανθρώπους όποιοι και αν είναι, ό,τι και αν έχουν πράξει, όσο και αν έχουν πληγώσει είτε άλλους ανθρώπους είτε την πατρίδα μου. Η προσπάθεια μου είναι μία και μοναδική. Να αποδείξω πως ο λόγος του θεού, οι διδαχές του Χριστού μας, δεν απευθύνονται σε όσους νομίζουν ότι με τις πράξεις τους έχουν σωθεί, αλλά σε όλους όσους διακρίνω πως υπάρχει ακόμη η ελπίδα να μεταστρέψουν τις αποφάσεις και πράξεις τους η οποίες δεν είναι προς το καλό της Ελλάδας, της Κρήτης.

Στην Εκκλησία μας στο Μειντάνι Ανωγείων στον Καπετάνιο μου και άγιο μας Γιώργη, έχουν σκύψει και περάσει το κατώφλι ανάβοντας ένα κερί προσευχόμενοι, άνθρωποι που δεν το χωράει ανθρώπου νους. Πολιτικοί αρχηγοί, υπηρεσιακοί παράγοντες της Ευρώπης, διπλωμάτες, Πρέσβεις, κυβερνητικοί παράγοντες από ξένα κράτη, Μουσουλμάνοι, πλούσιοι και φτωχοί, άνθρωποι αγνοί και τίμιοι μα και άνθρωποι που οδηγήθηκαν από λάθος εκτίμηση της ζωής τους σε παράνομες κακουργηματικές και απαίσιες πράξεις. Άνθρωποι του δόλου αλλά και άνθρωποι που πλήγωσαν ανεπανόρθωτα γονείς, αδέρφια, οικογένειες.

Όλοι τους αντιμετώπισαν την εκκλησιά μας και τον Άγιο μας με σεβασμό και σκυμμένο κεφάλι από δέος και θετικές σκέψεις. Για άλλους γνωρίζω την πορεία τους, για άλλους όχι. Αυτό όμως  που με σιγουριά ξέρω και διαδίδω, είναι πως όλοι τους αποχώρησαν από την αγκαλιά μου και τη σκέπη του Αγίου μας με θετικά συναισθήματα και ειλικρινές βλέμμα.

«Πιστεύω Ακράδαντα Ότι Η Χειρότερη Αναπηρία Είναι Η Κακή Συμπεριφορά», έλεγε ένας μουσικός. Πιστεύω αδέρφια μου ότι αυτή την Αναπηρία δεν την έχουμε εμείς εδώ στην ενορία μας, ούτε στα Ανώγεια. Λάθη υπάρχουν, όμως δεν είναι λάθη που ορίζουν την πορεία της κοινωνίας και των οικογενειών μας. Είναι λάθη ανθρώπινα που όλοι μας κάνουμε.

Λέω συχνά ότι αξίζει να έχουμε αυτοέλεγχο και να ακολουθούμε την πορεία μας μέσω και της θείας εξομολόγησης.

Λέω συχνά στους ενορίτες μου και όπου μου επιτραπεί πως κάθε άνθρωπος μπορεί να κρίνει με ευκολία, να κατηγορήσει με ευκολία, να παραπονεθεί, να διαμαρτυρηθεί με ευκολία. Αυτή όμως την ευκολία τη διαθέτουν κυρίως οι απρεπείς οι ασεβείς και οι συναισθηματικά αδέξιοι.

Τους καλώ λοιπόν όλους ακόμη και τον εαυτό μου να μην είμαστε απρεπείς, αδέξιοι, ασεβείς, συναισθηματικά αδέξιοι. Όλα όσα και αν μου προσάψουν ως χαρακτηριστικά δε θα με λυγίσουν. Διότι η πίστη δε λυγάται, η αγκαλιά του θεού και των ανθρώπων δεν αγκυλώνεται, η καθαρή ματιά δε θολώνει. Ο αγώνας για μία Ελλάδα άξια, πνευματικά δυνατή με Έλληνες ευθυτενείς και μονιασμένους, έτοιμοι για τον πόλεμο με τα όπλα της ορθοδοξίας τα οποία είναι η Συγχώρεση, η Αγάπη, η απόλυτη Ελευθερία, ο Σεβασμός, δεν νικάται.

Όποτε όμως χρειαστεί να υπερασπιστούμε τη σημαία μας τη γαλανόλευκη, τα σπίτια μας, τις γυναίκες, τα παιδιά μας, τους γερόντους μας, τα λείψανα των αγίων μας, τις εικόνες των εκκλησιών μας, καμπαναριά και εστίες, τότε γνωρίζουμε καλά, πολύ καλά,  πως υπάρχουν και τα ευλογημένα όπλα με τα δυνατά βόλια και ο μη φόβος του προσωπικού θανάτου.

Ας σκεφτούν λοιπόν οι κριτές και κατακριτές αν σε αυτό το δρόμο πορεύονται και αυτές τις αποφάσεις έχουν λάβει για τη ζωή τους. Αν είναι δηλαδή πραγματικά έτοιμοι, να χάσουν τα πάντα, να μη νοιαστούν για το θρήνο, αρκεί να συμμετέχουν μπροστάρηδες για την προστασία των ιερών και οσίων μας, ως χώρα.

Σχετικά με το ερέθισμα που  δόθηκε στους επικριτές μου,  επειδή ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός στα Ανώγεια και στην εκκλησιά του Άι Γιώργη, επειδή του έδωσα ένα μπρελόκ με την Ελληνική Σημαία για να την βάλει στα κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου και στην καρδιά του, επειδή τον χαρακτήρισα ως ηγετική φυσιογνωμία και ειλικρινή άνθρωπο, ένα έχω να απαντήσω επί τούτου. Όλα διέπονται από βαθιά πνευματική διάθεση, μέσα από το ορθόδοξο πρίσμα της αγάπης, και φυσικά από το λόγο του θεού "Τις άνθρωπος εξ υμών, εάν έχη εκατόν πρόβατα και χάση εν εξ αυτών, δεν αφήνει το απολωλός εωσού εύρει αυτό; Και ευρών αυτό, βάλλει επί τους ώμους αυτού χαίρων και ελθών εις τον οίκον, συγκαλεί τους φίλους και τους γείτονας, λέγων, Συγχαρήτε μοι ότι εύρον το πρόβατόν μου το απολωλός" Λουκάς ιε’:3-7. "Έλθετε προς Με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι και εγώ θέλω σας αναπαύσει", Ματθαίος ια’:28.

Ποτέ μου δε δέχτηκα να ταυτίσω την Εκκλησία με τα κομματικά γραφεία, ποτέ η ενορία μου δεν έλαβε οποιοδήποτε ποσό από κόμμα ή πολιτική οργάνωση, ποτέ δεν αντιμετώπισα τους ανθρώπους σύμφωνα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Ακόμη και αν ένας φασίστας θελήσει να περάσει το κατώφλι του Αγίου Γεωργίου στα Ανώγεια, θα ευλογήσω την παρουσία του, απλά θα τον ενημερώσω ότι αν μπει και ανάψει κερί, προσκυνήσει και αναπαυθεί στο στασίδι, επιστροφή πια δεν υπάρχει για αυτόν στην ιδεολογία του Φασισμού. Διότι κάθε μορφή φασισμού από όπου και αν προέρχεται μέσα από όποιο πλαίσιο κι αν αναπτύσσεται, δεν είναι αποδεκτή ούτε ευλογείτε, μήτε από τον άγιο μου μήτε από το πετραχήλι μου.

Χωρίς να θέλω να πληγώσω κανέναν, θα ολοκληρώσω την κουραστική ίσως αυτή επιστολή μου προς πάντες, με τα λόγια του Σαίξπηρ «Θα σε προκαλούσα σε πνευματική μονομαχία αλλά βλέπω ότι είσαι άοπλος».

Για το λόγο αυτό αγαπημένα μου αδέρφια, σας καλώ σε ανθρώπινη αγκαλιά και κοινή συμπόρευση. Όχι σε μονομαχία. Αν θέλετε εσείς οι επικριτές, όπως αυτό επιθυμώ προσωπικά,  να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον, δυνατοί ώστε να αισθανθούμε και να βιώσουμε το μαζί, το κοινό, με αγάπη, τότε αδέρφια μου πρέπει να υπομένουμε ο ένας τον άλλο, δίχως εγωισμούς, υπεροψία και την αίσθηση του κορεσμού ότι εμείς είμαστε οι ήρωες και λυτρωτές της χώρας ενώ οι άλλοι όλοι είναι οι κλειδοκράτορες της Κερκόπορτας.

Με αληθινή, ακούραστη πνευματική και ανθρώπινη ΑΓΑΠΗ

Πατήρ Ανδρέας Κεφαλογιάννης

Η Καμπάνα του Άι Γιώργη στα Ανώγεια δε θα πάψει να χτυπάει όσο ζω εγώ και οι Ανωγειανοί"

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...