Ελληνοτουρκικά

Σε ετοιμότητα η ΠΑ - Ξένα ΜΜΕ: «Συναγερμός για τις τουρκικές προκλήσεις» - Στο σημείο μηδέν η αναμέτρηση σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο

Λίαν επικίνδυνη κατάσταση έχει δημιουργηθεί στην Α.Μεσόγειo κοντά στην Κύπρο μέχρι νοτίως της Κρήτης από τουρκική αεροναυτική άσκηση, στα πλαίσια της άσκησης «Θαλασσόλυκος -2019».   

Δεκάδες τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D διεξάγουν αποστολές και σενάρια που παραπέμπουν σε «πολεμική σύγκρουση στην περιοχή», ενώ τουρκικά ιπτάμενα τάνκερ  KC-135R, όπως αυτό που bρίσκεται τώρα στην περιοχή  με σειριακό αριθμό 60-0326 ανεφοδιάζei τα F-16C/D, προκαλώντας Ελλάδα και Ισραήλ.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1130254582846767109

Έγκυρη αμυντική ιστοσελίδα αναφέρει ότι η ελληνική ΠΑ βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή σε  μια κουραστική μέρα για την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα. Τόσο η 340 μοίρα, όσο και η 343, υποστηρίζουν το ελληνικό πολεμικό ναυτικό στην περιοχή και παρακολουθούν τα τουρκικά αεροσκάφη καθώς και τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής μήπως παραβιάσουν  τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας.

Μάλιστα όπως αποκαλύψαμε πριν, η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ παρακολουθεί από πολύ κοντά την προκλητική άσκηση του τουρκικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας στην Α.Μεσόγειο με την αποστολή τόσο αεροσκαφών F-16I ,όσο και με την πτήση ενός κατασκοπευτικού αεροσκάφους  G-V Nachshon Shavit μαζί με ένα  ελληνικό αεροσκάφος  EMB.145H και  καταγράφουν τα πάντα.

Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη και συγχρόνως περίπλοκη κατάσταση στην Α.Μεσόγειο από την Τουρκία, η οποία όπως δείχνουν οι κινήσεις επιζητεί «πολεμικό επεισόδιο», όχι μόνο με την Ελλάδα αλλά και με το Ισραήλ.

Κάτω από την Κρήτη τουρκικά εμπορικά πλοία μεταφέρουν την ίδια περίοδο, όπλα, πυρομαχικά και τζιχαντιστές στην Λιβύη,  κατά παράβαση ψηφίσματος του ΟΗΕ, ενώ η περιβόητη οργή της δύσης δεν έχει ακόμα ξεσπάσει στην Τουρκία του Ερντογάν, που έχει απλωθεί στην μισή Μεσόγειο θάλασσα και κάνει ότι θέλει στην κυριολεξία.

Οι τζιχαντιστές που βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος μεταφέρονται στην Λιβύη από τις τουρκικές αρχές,  σε μια προσπάθεια να ανατραπεί η όλη κατάσταση και μετά να «εισβάλλουν»οι ίδιοι  στην Αίγυπτο αναβιώνοντας το «νεκρό» κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα λίγο κάτω από τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα και την Κρήτη, μέρος της ΑΟΖ της  οποίας διεκδικεί η Τουρκία σε μια προσπάθεια να υφαρπάξει τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Το σκηνικό όμως από Ελλάδα, Αίγυπτο και Ισραήλ κατά της Τουρκίας, «μυρίζει μπαρούτι», και σε δεδομένο πιθανότατο πολεμικό επεισόδιο στην περιοχή θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις, οι οποίες θα κλιμακωθούν αιφνιδιαστικά, διότι πολύ απλά, Ισραηλινοί και Αιγύπτιοι δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση την εδραίωση των Τούρκων στην περιοχή με ΑΟΖ, καθώς τα «χέρια» του Ερντογάν είναι πολύ μεγάλα και φτάνουν και σε αυτές τις χώρες.

Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο μας, οι  εξελίξεις τρέχουν στη Λιβύη, με την Τουρκία να παίζει ένα ύποπτο και ύπουλο ρόλο, δίνοντας τα πάντα στους Ισλαμιστές.

Ο λόγος ξεκάθαρος. Ο Ερντογάν θέλει να αναλάβει τον έλεγχο της Λιβύης, με σκοπό να δημιουργήσει ένα τόξο, που θα ελέγχει την κατάσταση στην Α. Μεσόγειο. Μην ξεχνάμε πως η Τουρκία, σύμφωνα με παράνομους χάρτες που έχουν βγει κατά καιρούς στο φως της δημοσιότητας, κόβει την Ελληνική ΑΟΖ στη Κρήτη.

Η Άγκυρα προσπαθεί να εμφανίσει την η Ελλάδα ως τη χώρα που θέλει να «πατήσει» στην ΑΟΖ της Λιβύης και να καταχραστεί τα θαλάσσια κοιτάσματά της.

Επί της ουσίας η Τουρκία επιδιώκει να αποκόψει τη χώρα και να εμποδίσει τη συμμαχία με την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Κι επίσης, η κυβέρνηση Ερντογάν επιδιώκει να βρει συμμάχους στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να καθίσει και αυτή στο τραπέζι της μοιρασιάς, ακόμη και σε περιοχές που δεν της ανήκουν.

https://twitter.com/Ozkok_A/status/1129829749235343361

Επίσης οι Τούρκοι θέλουν να μπουν και στο μάτι του Αιγύπτιου ηγέτη Αλ Σίσι, μάταια όμως. Χαφτάρ, Σίσι, Πούτιν ακόμα και ο Τραμπ, είναι αντίθετοι σε αυτά τα σχέδια της Τουρκίας και μένει να δούμε τις επόμενες εξελίξεις στην γεωπολιτική σκακιέρα.

Έτσι λοιπόν, συνεχίζεται η αποστολή στρατιωτικού υλικού στους ισλαμιστές από την Άγκυρα.

Η Τουρκία έστειλε αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger, εκτοξευτήρες, καθώς και αντιαρματικά βλήματα, όπως επίσης δεκάδες σφαίρες.

Η τωρινή τουρκική αεροναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος» ουσιαστικά οριοθετεί τις απύθμενες τουρκικές απαιτήσεις για οριοθέτηση ΑΟΖ, που φτάνουν μέχρι την Κρήτη και την Λιβύη.

Για αυτό και η Άγκυρα θέλει ένα  φιλικό καθεστώς  στην Τρίπολη της Λιβύης, μόνο που δεν ρώτησε τον Πούτιν που "ασμίζεται" πιθανή τουρκική παγίδα.

 Στην όλη κόντρα εισήλθε όμως τόσο η Αίγυπτος όσο πλέον και το Ισραήλ  με άγριες διαθέσεις και όπως φαίνεται, το αληθινό παιχνίδι τώρα θα ξεκινήσει στην Α.Μεσόγειο.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...