Διατροφή

Το επιδόρπιο της ημέρας: Νηστίσιμη μηλόπιτα

Από τα πιο νόστιμα νηστίσιμα γλυκά που έχουν μέσα τους φρούτα πιστεύω πως είναι η μηλόπιτα. Ένα γλυκό δροσερό και ταυτόχρονα έχει γλύκα που δεν σε λιγώνει. Επίσης, είναι φτιάχνεται πάρα πολύ εύκολα και με πολλούς τρόπους. Σε κέικ, ανάποδη σαν πίτα. Σήμερα, θα φτιάξουμε μαζί μια νηστίσιμη μηλόπιτα. Η συνταγή είναι δεν είναι πολύπλοκη και τα υλικά λίγα και απλά.

Είναι μια συνταγή που είναι ιδανική και για τις μέρες της νηστείας αλλά και για όσους είναι vegetarians– γιατί η αλήθεια είναι ότι οι χορτοφάγοι δυσκολεύονται να βρουν γλυκάκι χωρίς βούτυρο ή αυγά. Για αυτό είμαι εγώ εδώ, όμως, για να φροντίζω για όλους. Βάλε ποδιά και πάμε να φτιάξουμε τη μηλόπιτα μας!

Νηστίσιμη μηλόπιτα!

Υλικά
για τη ζύμη:

600γρ. αλεύρι γ.ο.χ
2κ.γ μπέικιν πάουντερ
300γρ. χυμό πορτοκάλι
115γρ. καλαμποκέλαιο
115γρ. ελαιόλαδο
λίγη κανέλα
για τη γέμιση:

1 κιλό μήλα
50γρ. καστανή ζάχαρη
100γρ. σταφίδες ξανθές
100γρ. καρύδια
1/2 κ.γ κανέλα
Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ ανακάτεψε το καλαμποκέλαιο, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τον χυμό πορτοκάλι και την κανέλα. Αφού αναμειχθούν καλά όλα μαζί και γίνουν ένα ζυμάρι, σκέπασε με για μεμβράνη τη ζύμη σου και άφησε την στο ψυγείο για μια ώρα να ξεκουραστεί.

Προχωράμε στη ζύμη. Πάρε τα μήλα καθάρισε τα και κόψε τα σε 8 κομμάτια το καθένα. Βάλτα σε ένα μπολ και ρίξε από πάνω τις σταφίδες, την κανέλα, τη ζάχαρη και τα καρύδια. Ανακάτεψε με τα χέρια καλά έτσι ώστε να «πάρουν» όλα τα κομμάτια από τα μήλα, όλα τα αρωματικά.

Βγάλε το ζυμάρι από το ψυγείο και χώρισε το σε 2 κομμάτια. Άνοιξε και τα δύο κομμάτια σε φύλλο- περίπου 4 χιλιοστά. Σε ένα τσέρκι ή σε ταψάκι στρογγυλό 24εκ., άπλωσε το ένα φύλλο στον πάτο του ταψιού. Ρίξε το μείγμα με τα μήλα και έπειτα στρώσε από πάνω και το δεύτερο φύλλο από τη ζύμη. Πίεσε γύρω γύρω για να κολλήσει η ζύμη και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 55 λεπτά- μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Έτοιμη η νηστίσιμη μηλόπιτα! Πασπάλισε με άχνη ζάχαρη και κανέλα και σέρβιρε.

Bonus Tips:
Για να κάνεις το ωραίο καρό/πλεχτό σχέδιο από πάνω, απλά αφού ανοίξεις και το ζυμάρι που θα μπει από πάνω, κόψτο σε λωρίδες και βάλε τις λωρίδες σαν σε πλέξη πάνω από τη γέμιση. Επίσης μπορείς να δώσεις έξτρα γεύση προσθέτοντας στη γέμιση λίγο κονιάκ. Τέλος, επειδή οι σταφίδες δεν είναι και ο αγαπημένος ξηρός καρπός όλων, μπορείς να τις παραλείψεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...