Πολιτική

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την παιδεία - «Δεν δεσμεύεστε για προσλήψεις καθηγητών» - «Πόσο ψεύτες πια;» (βίντεο)


Νέα πεδίο αντιπαράθεσης κυβέρνησης και ΝΔ οι προσλήψεις στην Παιδεία και ειδικά στον ευαίσθητο χώρο των σχολείων ειδικής αγωγής.

«Η απερχόμενη Κυβέρνηση παράγει πια fake news πιο γρήγορα κι απ’ τη σκιά της. Η ΝΔ όχι μόνο έχει ψηφίσει τις 4.500 προσλήψεις στα σχολεία ειδικής αγωγής, αλλά έχει επανειλημμένα δεσμευθεί ότι θα κάνει κατά προτεραιότητα προσλήψεις στην υγεία, την παιδεία και την ασφάλεια. Ας πάψει λοιπόν η Κυβέρνηση να εκπέμπει καθημερινά την απόγνωσή της, προαναγγέλλοντας υποσχέσεις που δεν θα κληθεί η ίδια να υλοποιήσει».

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ, σχετικά με τις προσλήψεις στην Παιδεία.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριζε πως η ΝΔ θέλει «την ισοπέδωση της δημόσιας παιδείας».

«Η άρνηση του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Χατζηδάκη, σε χτεσινή του παρέμβαση στο Blue Sky, να δεσμευτεί για τους 15.000 διορισμούς στην εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων των 4.500 διορισμών στην ειδική αγωγή, είναι αποκαλυπτική των προθέσεων της ΝΔ για ισοπέδωση της δημόσιας παιδείας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να πει τη θέση του για τους διορισμούς στην εκπαίδευση και να δώσει καθαρές απαντήσεις τόσο στους 43.000 εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει αιτήσεις μέσω ΑΣΕΠ, όσο και στους γονείς και τους μαθητές», καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Πάντως εκτός από την αντίδραση της ΝΔ, υπήρξε ανάλογη και από τον κ. Χατζηδάκη.

«Μα πόσο ψεύτες πιά! Το Υπ. Παιδείας και ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι είπα δήθεν χθες στο BlueSky να μην προσληφθούν οι εκπαιδευτικοί για την ειδική αγωγή. Ορίστε το βίντεο! Λέω ότι είναι λόγος τιμής του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσληφθούν! Ψεκασμοί ή πολιτική ξετσιπωσιά; Ας διαλέξουν», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ο οποίος παραθέτει και απόσπασμα της επίμαχης συζήτησης:

https://twitter.com/K_Hatzidakis/status/1139516450660655105?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ