Απόψεις

Γ. Τράγκας: Θα φύγουν και άλλα παιδιά μας στο εξωτερικό - Δεν αλλάζει η νοοτροπία της παλιάς πολιτικής ελίτ και μιας χούφτας προυχόντων

Διαβάστε τα πιο σημαντικά αποσπάσματα της σημερινής εκπομπής του Γ. Τράγκα, «Εν Αθήναις», στα Παραπολιτικά FM:

Ευτυχώς ένα εκπαιδευμένο γεράκι κατέρριψε ένα drone που κατευθυνόταν στην έπαυλη της κας Γιάννας Αγγελοπούλου. Προφανώς κάποιοι ήθελαν να τραβήξουν φιλμ τη δεξίωση για τα βαφτίσια της εγγονής της. Το γεράκι απέτρεψε να φτάσουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το τραπέζι που ήταν μαζί ο Μητσοτάκης, ο Σαμαράς και ο Σημίτης. Εκεί ήταν και ο Βαρθολομαίος με τον Ιερώνυμο.

Πώς να μην ήταν, αφού η κα Γιάννα Αγγελοπούλου, όπως και στους Ολυμπιακούς θα συντονίσει τις εορτές για τα 200 χρόνια από την επανάσταση.

Όπως έχετε αντιληφθεί η κα Αγγελοπούλου, η κα Παναγοπούλου και όλοι οι πολυεκατομμυριούχοι είτε είναι σύμβουλοι του κου Τσίπρα, είτε είναι σύμβουλοι του κου Μητσοτάκη, είτε τους υποδέχονται στην Αμερική και οργανώνουν εμφανίσεις τους με τον κο Κλίντον, όπως και να έχει, μέσα στο Μαξίμου είναι ή οι πρωθυπουργοί είναι στα σπίτια τους και στις προσωπικές στιγμές τους. Μόνο η ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων άλλαξε τα τελευταία χρόνια και ας μην κοροϊδευόμαστε θα φύγουν και άλλα παιδιά μας στο εξωτερικό, γιατί επικρατεί η ίδια νοοτροπία μιας παλιάς πολιτικής ελίτ και μιας χούφτας προυχόντων.

Σήμερα διαβάζω στις εφημερίδες ότι μόνο 300.000 Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο και η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνηση χρειάζεται 200 ψήφους, που εκτιμώ ότι θα βρεθούν στη βουλή.

Οι προσκείμενες στην κυβέρνηση εφημερίδες γράφουν σήμερα ότι ο κος Τσίπρας έκανε μια πολύ πρόχειρη παρουσία στη Θεσσαλονίκη με πολλά φάλτσα και εφάνη κουρασμένος. Οι προσκείμενες στην αντιπολίτευση εφημερίδες γράφουν ότι εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης για το ελληνικό, για την Eldorado Gold, για το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης και για το πρακτορείο διανομής του Τύπου.

Θα σας πω, πώς τον είδα εγώ που παρακολούθησα βασικά όλη τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε.

Ήταν ιδιαίτερα χαλαρός. Είχε χαμηλούς τόνους, θα έλεγα τη θερμοκρασία που απαιτούσε μια κριτική για 70-80 ημερών κυβέρνηση. Έπαιξε πολύ με τη συμφωνία των Πρεσπών και τόνισε, τουλάχιστον 3 φορές, ότι όχι απλώς θα την εφαρμόσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και θα την τιμήσει όπως είπε η κα Μπακογιάννη.

Μάλιστα πάτησε πάνω σε αυτές τις δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για να χτίσει πάλι την επιχειρηματολογία του ότι πρόκειται για μια εθνικά ωφέλιμη συμφωνία, για την οποία πήρε όλα τα ρίσκα και το πολιτικό κόστος και την έφερε σε πέρας.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι αναλογικά και σε σύγκριση με όλα τα αριστερά κόμματα της Ευρώπης πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό ακόμη και από αυτό του Σάντσεθ στην Ισπανία. Και κάποια στιγμή άφησε να εννοηθεί ότι όχι μόνο θα επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία αλλά θα μείνει για μια 10ετία.

Για το Ελληνικό έριξε βολές και σκιές για την ταύτιση του κου Μητσοτάκη με τον όμιλο Λάτση. Μάλιστα επισήμανε ότι ένας από τους υπουργούς είναι άνθρωπος του ομίλου. Μεταξύ μας, ο κος Τσίπρας φώτισε ακόμη περισσότερο την τεράστια διαμάχη που σοβεί μεταξύ του ομίλου Βαρδινογιάννη και του ομίλου Λάτση.

Όπως φώτισε με ιδιαίτερο τρόπο τους χορηγούς του Μητσοτάκη αλλά και τους δικούς του.

Κυρίες και κύριοι,

Όσο αναφορά τα εθνικά θέματα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν επιφυλακτικός, είπε ότι είναι νωρίς για να κρίνει την κυβέρνηση αλλά πέταξε την άποψη ότι όπως αισθάνεται, ο κος Μητσοτάκης δεν έχει πυξίδα, δεν έχει πρόγραμμα.

Σίγουρα, εκτιμώ, ότι ο κος Τσίπρας θα αυξήσει σταδιακά την ένταση της αντιπολίτευσης υπολογίζοντας και το ενδεχόμενο να πάει ο Μητσοτάκης σε πρόωρες εκλογές με το κλείσιμο της 2ετίας και με την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του ’21.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...