Βαλκάνια

Η Σερβία ετοιμάζεται για πόλεμο στα Βαλκάνια - Α.Βούτσιτς: «Έρχεται κλιμάκωση των συγκρούσεων» - "Είναι απαραίτητο να εξοπλιστούμε"

Νέες προειδοποιήσεις για ενδεχόμενο ξέσπασμα συγκρούσεων στα Βαλκάνια έκανε ο Σέρβος πρόεδρος , δίνοντας έτσι ένα «μήνυμα» σε όλες τις χώρες της περιοχής για το  επόμενο διάστημα.

«Ανησυχώ για τη πιθανή κλιμάκωση των συγκρούσεων στην περιοχή, αλλά εργαζόμαστε για να την αποτρέψουμε», δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε χθες ότι ανησυχεί για μια ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση και κλιμάκωση των συγκρούσεων στην περιοχή, αναφέροντας παράλληλα ότι η Σερβία κάνει τα πάντα για να την αποτρέψει, ενώ συνεχίζει το πρόγραμμα εξοπλισμού των σερβικών ενόπλων δυνάμεων, όπως κάνουν όλες οι χώρες γύρω του.

«Είμαι πάντα ανήσυχος και κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποτρέψουμε την αποσταθεροποίηση στην περιοχή. Αυτή η πρωτοβουλία του Novi Sad με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία είναι πολύ σημαντική για εμάς, καθώς αποτελεί μια ειρηνική πολιτική και οικονομική πρωτοβουλία», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Κροατία και άλλες μικρότερες χώρες εξοπλίζονται συνεχώς σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

«Βλέπουμε επίσης ποιος οπλίζει τους Αλβανούς στο Κοσσυφοπέδιο και ποια ελικόπτερα διέρχονται από το Μαυροβούνιο, και τα παρακολουθούμε στενά όλα αυτά», δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας.

«Πρέπει να σκεφτούμε τους νέους τύπους ραντάρ, τον ηλεκτρονικό πόλεμο και τις παρεμβολές, διότι όλα λειτουργούν σε διαφορετικό επίπεδο τώρα, ενώ ο καθένας πλέον εξοπλίζει τις χώρες στην περιοχή, καθώς δεν υπάρχει πλέον ένας που να κάνει κουμάντο περιοχή αλλά πολλοί παίκτες», είπε ο Βούτσιτς.

«Από την άλλη πλευρά όλοι νοιάζονται για τον εαυτό τους στο ΝΑΤΟ και ξέρουν ότι δεν υπάρχει η ενότητα που υπήρχε το 1999, όταν 19 χώρες συμφώνησαν και κτύπησαν την Σερβία, διότι τώρα όλοι κοιτούν πώς θα προστατεύσουν τον εαυτό τους. Θα είναι αυτή η πηγή σύγκρουσης στο μέλλον; Δεν ξέρω αλλά δεν πρέπει να είμαστε πάντως αδύναμοι στρατιωτικά, γιατί κάποιος θα βρεθεί να κάνει την αρχή, ειδικά αν παρουσιαστούμε ως μια εύκολη λεία», κατέληξε ο Βούτσιτς.

«Ο Κούρτι (πρόεδρος κοσόβου) είναι ανοιχτή απειλή, αλλά κανείς δεν θα θέσει σε κίνδυνο τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο», τόνισε εμφατικά ο ίδιος.

«Δεν θέλω να του απαντήσω με επιθετικό λεξιλόγιο, μπορώ μόνο να πω ότι δεν θα θέσει σε κίνδυνο τους Σέρβους που ζουν εκεί», δήλωσε ο Βούτσιτς μιλώντας στην συνέντευξη του.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας δηλώνει ότι οι Αλβανοί είναι τρομερά νευρικοί επειδή βλέπουν ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχαν προγραμματίσει και αυτό θα φέρει εξελίξεις σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι «δύο προβλήματα πλήττουν τους Αλβανούς»:

Το πρώτο «ήταν οι ψήφοι που έλαβε η Σερβική Λίστα (σερβικό κόμμα στο Κόσοβο), και το άλλο είναι οι υπολογισμοί σχετικά με το αν και κατά πόσο θα συμπεριληφθεί το κόμμα του Αλβανού πολιτικού Pacolli στην κυβέρνηση», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αλβανοί του Κοσόβου ετοιμάζουν πογκρόμ ξανά κατά των Σέρβων της χώρας.

«Δεν θα κατηγορήσω κανένα, αλλά η πραγματική κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού», κατέληξε ο ίδιος.

Σύμφωνα με άρθρο μας, Ρωσία και Σερβία, φέρονται σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα να ετοιμάζουν εδώ και καιρό το σχέδιο «Μεγάλη Σερβία», υλοποιώντας το, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αποσχίστηκαν τα κομμάτια που απάρτιζαν την πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία, ειδικά στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και το σερβικό τμήμα της Βοσνίας.

Αυτό το «σχέδιο» αναφέρει ταραχές, ανυπακοή των σερβικών αρχών σε Κόσοβο-Βοσνία αλλά και Μαυροβούνιο, ενώ στην συνέχεια το μενού θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη σερβικού αντάρτικου.

Σε οποιαδήποτε επέμβαση του ΝΑΤΟ τόσο στο Κοσσυφοπέδιο όσο και στην Βοσνία (σε περιοχές Σέρβων), θα επέμβει ο ρωσικός στρατός.

Το σκεπτικό λέει ότι η Μόσχα ως εγγυήτρια δύναμη στον ΟΗΕ, έχει το νόμιμο δικαίωμα να επέμβει ανά πάσα στιγμή όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Πούτιν, «για την  διασφάλιση της ζωής όλων των Σέρβων».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρώσος πρόεδρος φέρει βαρέως την πολιτική του προκατόχου του Γιέλτσιν στα Βαλκάνια, διότι τότε δημιουργήθηκε αυτό το σκηνικό που βλέπουμε σήμερα, με την προετοιμασία αλλαγής των συνόρων και την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.

Όλα αυτά όμως έχουν προεκτάσεις και αφορούν άλλα σχέδια, όπως τους κυοφορούμενους αγωγούς φυσικού αερίου αλλά και την δημιουργία πλωτού υδάτινου καναλιού απο την Θεσσαλονίκη στο Δούναβη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...