Ελληνοτουρκικά

Η Τουρκία προετοιμάζει σκηνικό για «θερμό» επεισόδιο: UAV κατασκοπεύουν το ΠΝ στο Αιγαίο! - Χρειάζεται Ελληνική απάντηση

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν ενταχθεί πλήρως στο τουρκικό οπλοστάσιο και για τους Τούρκους αποτελούν το «κλειδί» απόκτησης πληροφοριών σε Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο και Συρία.

Η χρήση των UAV από την τουρκική πλευρά είναι πλέον καθημερινή, καθώς τα μη επανδρωμένα των ΤΕΔ σαρώνουν τις περιοχές κατά μήκος των συνόρων με Ελλάδα, Κύπρο και Συρία, προσφέροντας στους Τούρκους χρήσιμες πληροφορίες.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί σύντομα καθώς μέρα με τη μέρα είναι όλο και πιο δύσκολο να προλάβουμε τις τεχνολογικές εξελίξεις και να εξοπλιστούμε επαρκώς για αυτά που έρχονται.

Από το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχουμε καταγράψει και καταγράφουμε όλες αυτές τις τουρκικές κινήσεις με άρθρα μας, με τα οποία τονίζουμε την σαφέστατη προσπάθεια της Τουρκίας να ελέγξει το ελληνικό Αρχιπέλαγος. 

Η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει άμεσα σε αυτές τις προκλήσεις, καθώς θα βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων!

Η υποχωρητικότητα βλάπτει και δίνει θάρρος στον εχθρό.

ΝΕΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Εντατική είναι αυτή την περίοδο η χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Τουρκία στο Αιγαίο. Στρατιωτικές πηγές του news.gr επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για πτήση τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά σε περιοχές όπου ασκούνται πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, στο πλαίσιο της διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων».

Την ίδια στιγμή η Άγκυρα αμφισβητώντας την κυριαρχία Ελλάδας και Κύπρου εξέδωσε μέσω του σταθμού της Αττάλειας, που δεν έχει καμιά δικαιοδοσία, NAVTEX με την οποία δεσμεύει μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου. Η περιοχή αυτή «πιάνει» κομμάτι τόσο του FIR Αθηνών όσο και του FIR Λευκωσίας.

Παράλληλα η Τουρκία ετοιμάζεται για μια μεγάλη ναυτική άσκηση με την επονομασία «Ανατολική Μεσόγειος 2019»

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο τούρκος πρόεδρος επεσήμανε την Κυριακή μεταξύ άλλων πως «Η ώρα ζυγώνει. Όταν ξυπνούν το γίγαντα, θα υποστούν και τις συνέπειες. Τα τελευταία γεγονότα στη Μεσόγειο δείχνουν πως πρέπει να είμαστε ισχυροί και στις θάλασσες» ενώ παράλληλα ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε πως το Γιαβούζ ξεκινά τις επόμενες μέρες τη γεώτρηση του στο νέο του σημείο, ενώ η γεώτρηση του Φατίχ έχει φτάσει κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα.

ΣΤΕΦΑΝΗΣ-ΚΑΜΠΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της επίσκεψης (29 – 30 Σεπτεμβρίου 2019) που πραγματοποίησε στην περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ), παρακολούθησε δραστηριότητες σχεδίασης και διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της μεγάλης Διακλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019».

Αρχικά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε την ΤΑΜΣ «ΝΕΣΤΟΣ-19» και την ανάπτυξη γέφυρας “BELLEY”, δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του ποταμού Νέστου.

Στη συνέχεια, μετέβη στο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων Πετροχωρίου, όπου παρακολούθησε την ΤΑΜΣ «ΧΑΛΥΒΔΙΝΟΣ ΘΩΡΑΚΑΣ-19». Μετά το πέρας της άσκησης, ο Υφυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό στο προσωπικό. Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, οι Διοικητές της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και του Δ΄ ΣΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.  

Tαυτόχρονα, για λίγες ώρες επέστρεψε στο γραφείο του χθες το βράδυ, μετά τη Λήμνο, τον Έβρο και το Γ'ΣΣ, ο ΑΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, όπου και παρέμεινε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, συντονίζοντας τα του ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ.

Όπως αναφέρει το kranosgr, ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε χθες βράδυ για τους στρατιωτικούς της πρώτης γραμμής, η επικοινωνία του Αρχηγού, με φυλάκια στο ποτάμι και μονάδες που βρίσκονται στους χώρους διασποράς.

Από σήμερα και πάλι ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γ. Καμπάς, θα βρίσκεται σε νησιά του Αν. Αιγαίου και σε σχηματισμούς του Έβρου, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, ημέρα της τελικής φάσης του ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ, στη Σαμοθράκη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...