Κόσμος

F-16: Τα αμερικανικά «γεράκια» προσγειώθηκαν στο Αφγανιστάν (βίντεο)


Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) έστειλε μαχητικά αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon στο Αεροδρόμιο Bagram, στο Αφγανιστάν.

Αμερικανοί αερομεταφορείς και εξοπλισμός που ανατέθηκε στην 79η αεροπορική μοίρα, καθώς και η 20η μοίρα συντήρησης αεροσκαφών και άλλες μονάδες υποστήριξης από τη βάση Shaw των ΗΠΑ, έφτασαν, στις 25 Οκτωβρίου, στο Bagram, σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο ειδήσεων του αμερικανικού στρατού.

Τα μαχητικά F-16 βρίσκονται εκεί στο πλαίσιο μιας προγραμματισμένης άσκησης που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή ευθύνης της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, τα F-16 Fighting Falcons θα υποστηρίξουν άμεσα την αποστολή της «Air Expeditionary Wing».

Δείτε φωτογραφίες από την βραδινή προσγείωση των μαχητικών:

F-16
Το «γεράκι» των ΗΠΑ
To F-16 Fighting Falcon είναι ένα μοντέρνο μαχητικό αεροσκάφος κατασκευασμένο στις ΗΠΑ. Σχεδιασμένο ως ένα ελαφρύ καταδιωκτικό και καταδιωκτικό-βομβαρδιστικό έχει μέχρι στιγμής επιτυχημένο ρόλο στον τομέα του. Οι μεγάλες του δυνατότητες σε ταχύτητα, ευελιξία, ικανότητα στροφής και περιστροφής το κάνουν έναν από τους πιο δύσκολους αντιπάλους στον αέρα. Το F-16 κατασκευάστηκε από την General Dynamics. Το 1993 η General Dynamics πωλήθηκε στην Lockheed Corporation, τώρα Lockheed Martin. Το καταδιωκτικό αυτό υπηρετεί σε 24 χώρες, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, όπου από το 1988 αποτελεί τον κύριο τύπο καταδιωκτικού αναχαίτισης. Πιθανόν να είναι το πιο διαδεδομένο Δυτικό καταδιωκτικό, αφού έχουν κατασκευαστεί πάνω από 4000 αεροσκάφη

Το F-16 εξελίχθηκε από την αρχική αποστολή του για ένα απλό μαχητικό ημέρας σε ένα αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων. Το αεροσκάφος είναι ιδιαίτερα μικρό συγκρινόμενο με τα άλλα μαχητικά ανάλογων δυνατοτήτων, και επιβίωσης. Σε αυτό βοηθάει ο πολύ ευρηματικος σχεδιασμός του σώματος του αεροσκάφους, που «αναμιγνύεται» με τα φτερά, δημιουργώντας έτσι επιπλέον χώρους στη μικρή άτρακτο, για εσωτερικά καύσιμα και συστήματα.

Δείτε και βίντεο της προσγείωσης:
https://www.youtube.com/embed/X-y3u8flMqU

Σύμφωνα με πληροφορίες από: Defence Blog

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές