Αρχείο

Tα «γεράκια» της ΠΑ στην Κρήτη - Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο

Ολόκληρη η διαδικασία πτήσεων των μαχητικών αεροσκαφών, από την απογείωση για την αερομαχία με τους Τούρκους στο Καστελόριζο μέχρι την προσγείωση στο Καστέλλι καταγράφεται σε ένα συγκλονιστικό βίντεο.

Συναγερμός, τα πληρώματα και οι μηχανικοί των F-16 τρέχουν στα αεροπλάνα. Η απογείωση πρέπει να γίνει άμεσα. Τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ζήση Μούσιου για το OPEN, έχουν παραβιάσει το ελληνικό FIR. Τα αεροσκάφη κινούνται προς το διάδρομο και απογειώνονται.

Η παραβίαση έχει γίνει στην περιοχή του Καστελόριζου. Άμεσα, τα ελληνικά «γεράκια» εντοπίζουν τους εισβολείς. Ακολουθεί αερομαχία. Οι ελιγμοί ξεπερνούν τα εννέα G. Οι πιλότοι και τα αεροπλάνα αγγίζουν τα όριά τους. Οι κινήσεις τους αποφασιστικές. Το ελληνικό ζευγάρι αποκτά τακτικό πλεονέκτημα. Η αποστολή ήρθε σε πέρας και λίγη ώρα αργότερα έρχεται η προσγείωση στο αεροδρόμιο στο Καστέλλι της Κρήτης.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του OPEN:

https://youtu.be/71NEDuPSqaI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...