Εσωτερική Ασφάλεια

Εδώ θα χτιστεί η νέα Μόρια στη Χίο -Πιο κοντά στην «Κιβωτό» (βίντεο)


Εγκαταλείπεται σταδιακά όπως όλα δείχνουν η ιδέα της δημιουργίας Προαναχωρησιακού Κέντρου καθώς και Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε δημοτική έκταση κοντά στο Πιτυός, με την Κυβέρνηση να αναθεωρεί τον σχεδιασμό της μετά τις μαζικές αντιδράσεις των κοινωνιών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Έτσι μετά την υποχώρηση της Κυβέρνησης στη δημιουργία δομής στα Μυστεγνά Λέσβου και την ανακοίνωση της επιλογής στη θέση «Διαβολόρεμα», σειρά είχε η Χίος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται πλήρως από τον περιβάλλον του Χιώτη Βουλευτή, αποφασίστηκε η επιλογή νέων σημείων μακρύτερα από το Πιτυός και σίγουρα σε «απόσταση ασφαλείας» από τον Βροντάδο.

Όπως αποκάλυψε το βράδυ του Σαββάτου το Politischios.gr οι νέες περιοχές αφορούν σε δημοτική έκταση στο 17ο Χιλιόμετρο της Ε.Ο. Χίου- Βολισσού με εναλλακτική λύση τη δημιουργία δομής στο 15ο Χιλιόμετρο της Ε.Ο. Χίου – Βολισσού σε δημόσια έκταση.

Δύσκολες συνθήκες

Μία αυτοψία του Politischios.gr το πρωί της Κυριακής, αρκούσε προκειμένου να αναδείξει τη δυσκολία μόνιμης διαμονής ανθρώπων στα συγκεκριμένα σημεία. Και αυτό γιατί η θερμοκρασία σε σχέση με την πόλη κυμαίνεται από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου ενώ και τα δύο σημεία είναι εκτεθειμένα στους ισχυρούς βόρειους ανέμους.

Πιο κοντά στην «Κιβωτό»

Προβληματισμό ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι πέρα από τα παραπάνω, τα δύο σημεία είναι κοντύτερα προς την δομή της «Κιβωτού», με ότι αυτό συνεπάγεται μετά την επιστολή διαμαρτυρίας που διαβιβάστηκε στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι η δημόσια έκταση στο 15ο Χιλιόμετρο απέχει 4,7 χιλιόμετρα από την είσοδο της Κιβωτού ενώ η δημοτικό έκταση στο 17ο χιλιόμετρο απέχει 7,2 χιλιόμετρα από αυτή ενώ θεωρείται η μέγιστη απόσταση από τον Βροντάδο.
https://www.youtube.com/embed/ebS5-kTZKXA

Με δεδομένη πάντως την πρόθεση της Κυβέρνησης ναι μεν να ενστερνιστεί τις ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών αλλά να προχωρήσει από την άλλη στην πλήρη εφαρμογή των όσων έχει εξαγγείλει, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση των αιρετών που καλούνται να εφαρμόσουν τις πρόσφατες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων σε Χίο, Λέσβο και Σάμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ