Αρχείο

Γνωρίζει κάτι το «γεράκι»; - Κίσινγκερ: «Η σύγκρουση ΗΠΑ & Κίνας θα είναι χειρότερη από τους παγκόσμιους πολέμους»

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, προειδοποιεί ότι μια καταστροφική σύγκρουση μεταξύ Αμερικής και Κίνας που θα είναι "χειρότερη από τους παγκόσμιους πολέμους" είναι αναπόφευκτη, εκτός και αν οι δύο πλευρές ξεκαθαρίσουν τις διαφορές τους.

Ο Κίσινγκερ έκανε τα σχόλια σε μια εκδήλωση που φιλοξένησε η Εθνική Επιτροπή για τις Σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα.

"Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε δύσκολη περίοδο. Είμαι βέβαιος ότι οι ηγέτες και στις δύο πλευρές θα συνειδητοποιήσουν ότι το μέλλον του κόσμου εξαρτάται από τις δύο πλευρές, να επεξεργάζονται λύσεις και να αντιμετωπίζουν τις αναπόφευκτες δυσκολίες ", δήλωσε ο Κίσινγκερ.

Μια μόνιμη σύγκρουση μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου θα είναι χωρίς νικητή και θα οδηγήσει σε "καταστροφικό αποτέλεσμα", πρόσθεσε.

«Δεν είναι πλέον δυνατό να σκεφτεί κανείς ότι η μία πλευρά μπορεί να κυριαρχήσει στην άλλη ... θα είναι χειρότερη από τους παγκόσμιους πολέμους που κατέστρεψαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», είπε ο Κίσινγκερ.

Οι Η.Π.Α. και η Κίνα εμπλέκονται σε εμπορικό πόλεμο από τότε που ο Πρόεδρος Τραμπ άρχισε να επιβάλλει τιμολόγια σε χιλιάδες κινεζικά προϊόντα σε μια προσπάθεια να τερματιστούν οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

https://twitter.com/i/status/1195369474410590211

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...