Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Εκκλησία

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για Μόρφου: "Δεν θα τον πάρω από το χέρι για να τον κάνω στρατά" (βίντεο)

Τη δική του απάντηση στην αντίθετη άποψη που εκφράζει ο Μητροπολίτης Μόρφου αναφορικά με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για αποχή από τις Ακολουθίες για περίοδο τριών εβδομάδων, έδωσε στην εκπομπή Alpha Eνημέρωση ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Έχουμε δημοκρατία, δεν μπορούμε να πιέσουμε τον άλλο να κάνει το θέλημα μας. Ένας Μητροπολίτης δεν είναι παιδάκι για να τον πιάσουμε από το χέρι και να τον κάνουμε στρατά. Θα μας δώσει ο λαός την απάντηση, Ποιος κάνει λάθος. Εάν του ακούσε ο λαός σημαίνει ότι ορθοφωνεί. Εάν δεν του ακούσει ο λαός θα είναι ράπισμα.Εάν την Κυριακή πάει ο λαός συλλόβροντως στις εκκλησίες σημαίνει έκανα λάθος, εάν δεν πάει σημαίνει έκαναν οι άλλοι λάθος. Η ανακοίνωση μας είναι σαφής και τη δικαιολογήσαμε. Εκείνοι που πιστεύουν βαθιά να είναι βέβαιοι ότι είναι μεγαλύτερο το καλό που θα κάνουν.", όπως γράφει στο alphanews.live.

του Λούκα Φέσια

Σύμφωνα με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου την περασμένη Κυριακή στο 90% των εκκλησιών συγκεντρώθηκαν κάτω των 75 ατόμων.

"Το 5% που είναι μεγάλες ενορίες και άλλες Κυριακές έχουν 500 άτομα, είχαν 100-150 άτομα"

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναφέρθηκε και στην συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. 

"Ποτέ δεν είναι αργά και η Πολιτεία τώρα πήρε τις αποφάσεις της. Εμείς τους είπαμε ότι θα συμβάλουμε για να μην εξαπλωθεί η ασθένεια στην νήσο και να μην θρηνήσουμε θύματα. Είχαμε μιλήσει με τον ΠτΔ προτού καθίσουν στο Υπουργικό Συμβούλιο, συμφώνησα μαζί του και του είπα ότι θα βγάλουμε και εμείς ανακοίνωση. Του είπα θα περιμένουμε πρώτα την κυβέρνηση αλλά εμείς είχαμε την ανακοίνωση έτοιμη από τις 14:30"

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ