Κοινωνία

Απίστευτο περιστατικό στη Λέσβο: Εθελόντριες καταγγέλλουν απειλές με μαχαίρι από πρώην δήμαρχο (βίντεο)

Τι υποστηρίζει ο ίδιος για το περιστατικό

Απειλές με μαχαίρι φέρεται να δέχθηκαν δύο εθελόντριες ανθρωπιστικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται στο νησί της Λέσβου. Σύμφωνα και με τα τοπικά Μέσα, δράστης του εκφοβισμού ήταν πρώην δήμαρχος του νησιού. Θέμα φιλοξένησε και ο «ANT1» με δηλώσεις του πρώην δημάρχου Μηθύμνης Λευτέρη Βογιατζή, οποίος παραδέχτηκε ότι απείλησε τις εθελόντριες, αλλά όταν η κουβέντα έφτασε στο… μαχαίρι τόνισε ότι κρατούσε ένα ξύλο για αυτοάμυνα. Το περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία, έλαβε χώρα στις 8 Νοεμβρίου.

Οι δυο νεαρές εθελόντριες της οργάνωσης «Lighthouse Relief», όπως κάθε ημέρα τα τελευταία σχεδόν 4 χρόνια που δραστηριοποιείται η οργάνωση στην Λέσβο, βρέθηκαν στην περιοχή Σκάλα Συκαμιάς για την καθημερινή επιχείρηση παρατήρησης εντοπισμού φουσκωτών που φτάνουν γεμάτα με πρόσφυγες από τα παράλια της Τουρκίας.

https://player.vimeo.com/video/374889884

Ξαφνικά, ένας ηλικιωμένος άνδρας εμφανίζεται πίσω τους και με προτεταμένο ένα μαχαίρι, όπως ισχυρίζονται, τις απειλεί να απομακρυνθούν από το σημείο. Το ηχητικό που καταγράφεται εκείνη την στιγμή, όπως μετέδωσε το «ΑΝΤ1», είναι αποκαλυπτικό…

– Όχι, κυρία μου! Όχι, να σας το πω ελληνικά.

– Δεν καταλαβαίνουμε…

– Όχι, όχι πια! Φτάνει πια! Μέχρι εδώ ήτανε. Από αύριο τελειώσατε. Σας το λέω εγώ. Θα σας μαχαιρώσουμε!

– Παρακαλώ, μην κουνάτε το μαχαίρι γύρω μου, κύριε…

– Ναι, ναι…

– Σας ζητώ να απομακρύνετε το μαχαίρι.

– Μην ξανάρθεις αύριο. Αύριο, όχι εδώ!

Η φωτογραφία

Το περιστατικό συνέβη στις 8 Νοεμβρίου και η πρώτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη ακριβώς την στιγμή του φραστικού εκφοβισμού.

Φαίνεται ο άνδρας να μιλά με έντονο ύφος στην εθελόντρια της ΜΚΟ, ενώ στο αριστερό του χέρι διακρίνεται να κρατά ένα μαχαίρι από την λαβή του. Πρόκειται για πρώην δήμαρχο της περιοχής, εκπαιδευτικό και για χρόνια διευθυντή σε σχολεία του νησιού.

Στην επίμαχη ηχογράφηση, η εθελόντρια θα ζητήσει αρκετές φορές από τον πρώην δήμαρχος να πετάξει το μαχαίρι μακριά…

«Δεν μπορούμε άλλο. Από αύριο τελειώσατε. Θα σας μαχαιρώσουμε. Μην ξαναέρθετε αύριο» φέρεται να διαμήνυσε στις δύο γυναίκες ο πρώην δήμαρχος, σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Έχουμε άδεια να είμαστε άδεια. Μπορείτε να απομακρύνετε το μαχαίρι;» έσπευσε να απαντήσει μία εκ των δύο γυναικών, σύμφωνα – πάντα – με το οπτικοακουστικό υλικό.

https://www.facebook.com/lighthouserelief/posts/2518996174889575

Τι λέει ο πρώην δήμαρχος

Από την πλευρά του, μιλώντας στο «ΑΝΤ1», ο πρώην δήμαρχος Μήθυμνα Λευτέρης Βογιατζής παραδέχθηκε ότι πράγματι συνάντησε τις δύο εθελόντριες, αρνούμενος ωστόσο ότι τις απείλησε με μαχαίρι.

Αναλυτικά ο διάλογος της δημοσιογράφου με τον πρώην Δήμαρχο:

π. Δήμαρχος: «Θεώρησα χρέος μου να τους πω «μην συνεχίζετε να κάνετε αυτό το πράγμα, δεν αντέχουμε άλλο».

Δημοσιογράφος: «Τις απειλήσατε με μαχαίρι; Κρατούσατε μαχαίρι στο χέρι σας;».

π. Δήμαρχος: «Τι μαχαίρι, κυρία μου; Γιατί να έχω μαχαίρι, δεν κατάλαβα! Θα πήγαινα με μαχαίρι; Τώρα σοβαρολογούμε;».

Δημοσιογράφος: «Οι ίδιες ισχυρίζονται και σε βίντεο που έχουν καταγράψει…».

π. Δήμαρχος: «Αυτές μπορούν να πουν οτιδήποτε. Μπορεί να κατασκευάζουν αυτά που λέτε “fake news”».

Δημοσιογράφος: «Υπάρχει ένα βίντεο, κύριε Βογιατζή , που ακούγεται οι κοπέλες να σας ζητούν μια και δυο και τρεις φορές “πάρτε το μαχαίρι από εδώ”…».

π. Δήμαρχος: «Όχι, αυτό δεν έχει συμβεί! Δεν το γνωρίζω».

Δημοσιογράφος: «Υπάρχει μια φωτογραφία, όπου φαίνεται να κρατάτε κάτι που μοιάζει με μαχαίρι».

π. Δήμαρχος: «Α, μπορεί να κρατούσα ξύλο από… Κοιτάξτε και εγώ φοβόμουν μεταξύ μας, μόνος μου ήμουνα. Να μου επιτεθούν, να κάνουν οτιδήποτε. Είχα ένα ξυλάκι, ένα ξύλο κρατούσα στο χέρι μου για λόγους αυτοάμυνας».

Η ανθρωπιστική οργάνωση, η οποία φέρει την ονομασία «Light House Relief», έχει υποβάλει μήνυση εις βάρος του συγκεκριμένου άνδρα, με την υπόθεση να παραπέμπεται στη δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...