Ρωσία

Τρομερός πύργος μάχης για τα ρωσικά ΤΟΜΑ-Νέο ελικόπτερο των ΗΠΑ κατά των S-400 ( Βίντεο)

Ξεκινάμε με τον νέο αυτόματο πύργο AU220M ή Baikal, ο οποίος θα επανδρώσει τα νέα ρωσικά ΤΟΜΑ, προσδίδοντας τρομερές πραγματικά δυνατότητες.

Αναφερόμαστε σε ένα τηλεχειριζόμενο πύργο μάχης που ελέγχεται από το εσωτερικό του ΤΟΜΑ και διαθέτει ένα πυροβόλο  7 mm τύπου 2A91, το οποίο αναπτύχθηκε από το ρωσικό αμυντικό Iνστιτούτο Ερευνών Burevestnik.

https://twitter.com/zvezdanews/status/1224940353716916224

Το AU-220M είναι κατασκευασμένο με τη μορφή τηλεχειριζόμενης μονάδας πυροβολικού και σχεδιάστηκε για να εγκατασταθεί στα εκσυγχρονισμένα ΤΟΜΑ, προκειμένου να αυξηθεί η προστασία των ρωσικών αερομεταφερόμενων μονάδων.

Το διαμέτρημα του πυροβόλου των 57mm επιτρέπει να εξουδετερωθούν τα περισσότερα από τα υπάρχοντα ΤΟΜΑ παγκοσμίως, σε ένα μελλοντικό πεδίο της μάχης.

Το AU-220M, εκτός από το πυροβόλο των 57 mm και ένα πολυβόλο 7.62 mm, περιλαμβάνει και ένα σύστημα ελέγχου πυρός, για την ανίχνευση στόχων και τον εγκλωβισμό τους. Το FCS αποτελείται από ένα σύστημα στόχευσης, ένα σύστημα τηλεκατευθυνόμενου λέιζερ και ένα σύστημα σταθεροποιήσεως των δύο όπλων.

Τα χαρακτηριστικά του AU220M στο ΤΟΜΑ T-15.

  •     Μήκος: 5820
  •     Πλάτος: 2100
  •     Ύψος: 1300
  •     Γωνίες καθοδήγησης:
  •         οριζόντια: 360
  •         κάθετη: -5 ... + 75
  •     Όπλο: 2Α91
  •    ρυθμός βολών 120 / λεπτό
  •    Μέγιστο βεληνεκές: 12.000
  •    Πυρομαχικά: 80 βλήματα των 57 χιλ.
https://youtu.be/8V1svIM_DFw

Την ίδια περίοδο, η αμερικανική εταιρεία BellFlight (Bell Helicopter), δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο το νέο πραγματικά επαναστατικό επιθετικό ελικόπτερο 360 360 Invictus καταστρέφει συστήματα αεράμυνας που μοιάζουν με τα ρωσικά S-400 Triumph.

Το αμερικανικό ελικόπτερο με τη βοήθεια ενός νέου συστήματος καθοδήγησης, κατευθύνει τα μέσα καταστροφής του σε μια συστοιχία πυραύλων αεράμυνας, παρόμοια με τα ρωσικά συστήματα S-400 Triumph.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, καταστρέφονται δύο εκτοξευτές και ένας σταθμός ραντάρ.

Οι S-400 Triumf, γνωστό στους ΝΑΤΟ με την ονομασία S-21 Growler, είναι ένα κινητό πυραυλικό σύστημα εδάφους - αέρος, που έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση ποικίλων εναέριων απειλών.

Πλήρως ανεπτυγμένο, το S-400 μπορεί να εντοπίσει και να καταρρίψει μαχητικά ή βομβαρδιστικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), αεροπλάνα που παρενοχλούν τις τηλεπικοινωνίες, βλήματα τύπου cruise, εχθρικά βλήματα ακριβείας, και βαλλιστικούς πυραύλους μικρού ή μεσαίου βεληνεκούς.

Σύμφωνα με τα επίσημα χαρακτηριστικά που έχει δημοσιεύσει η Μόσχα, το σύστημα ραντάρ του S-400 μπορεί να ανιχνεύσει στόχους σε ακτίνα έως 600 χιλιομέτρων. Έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί ταυτόχρονα 300 στόχους που κινούνται με ταχύτητα έως 4.800 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Οι συστοιχίες μπορούν θεωρητικά να πλήξουν αεροσκάφη σε ακτίνα περίπου 380 χιλιομέτρων, ανάλογα με τον τύπο αντιαεροπορικού πυραύλου που χρησιμοποιείται, ενώ βαλλιστικοί στόχοι μπορούν να πληγούν σε απόσταση έως 60 χιλιομέτρων.

Οι βολές του S-400 μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε υψόμετρο που υπερβαίνει τα 30 χιλιόμετρα, ανάλογα πάντα με το είδος βλήματος εδάφους - αέρος που χρησιμοποιείται. Το ελάχιστο υψόμετρο εμπλοκής είναι τα 100 μέτρα για αεροδυναμικούς στόχους και τα δύο χιλιόμετρα για βαλλιστικούς.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ