Πολιτική

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: «Η κυβέρνηση εμποδίζει τη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα και την Ευρώπη»!

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκονται τα νησιά με τις συνεχείς ροές και τον υπερπληθυσμό προσφύγων και μεταναστών.

«Κάναμε υπομονή επί 5 μήνες, ακούσαμε διάφορά σχέδια τα οποία θα έλυνα το θέμα, είδαμε διάφορους υπεύθυνους να αναλαμβάνουν και τίποτα δεν έχει εφαρμοστεί», δήλωσε αρχικά ο κ. Μουτζούρης στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα κα συνέχισε:

«Έχουμε φτάσει σε πολύ δύσκολη κατάσταση, έχοντας απέναντί μας τον επιθετικό γείτονα, έχουμε φτάσει σχεδόν στους 50.000 παράτυπους μετανάστες, το σύστημα υγείας δεν επαρκεί, το τραπεζικό σύστημα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον κόσμο, οι άνθρωποι ζουν υπό άθλιες συνθήκες. Επιθυμούν όλοι να φύγουν από τα νησιά και να μεταβούν στην γη της επαγγελίας τους, στη βόρεια Ευρώπη».

Για το ποια είναι τα αιτήματα των νησιωτών: «Τα αιτήματά μας είναι να ελεγχθούν οι είσοδοι. Όσο δεν ελέγχονται δεν μπορεί να εφαρμοστεί κανένα σχέδιο και αποδεικνύεται και αριθμητικά αυτό. Και οι δύο ομάδες πληθυσμός, δηλαδή και οι κάτοικοι και οι πρόσφυγες/μετανάστες επιθυμούν να υπάρξει μεταφορά από τα νησιά στην ενδοχώρα και στην Ευρώπη, όμως η κυβέρνηση στέκεται εμπόδιο σε αυτό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές