Συνάντηση του περιφερειάρχη για το Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το θέμα της λειτουργίας του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη απασχόλησε τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε την Τετάρτη το βράδυ, στην Τρίπολη, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε. Κωνσταντίνο Γίδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι για την διατήρηση της Μεγαλόπολης στον χάρτη των ενεργειακών κέντρων της Ελλάδας, ενδεχομένως με τη δημιουργία μίας ακόμας ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας με φυσικό αέριο, πλέον της ήδη υφιστάμενης στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης της ΔΕΗ, η οποία απασχολεί 130 άτομα.

Οπως έκανε γνωστό το στέλεχος της ΔΕΗ, οι λιγνιτικές μονάδες 3 και 4 στη Μεγαλόπολη έχουν προγραμματιστεί να σταματήσουν τη λειτουργία τους, η πρώτη το 2020 και η δεύτερη το 2028.

Πάντως, από σήμερα Πέμπτη, η μονάδα 3 επανέλαβε τη λειτουργία της, ενώ σύντομα αναμένεται να επαναλειτουργήσει και η 4.

Υπενθυμίζεται ότι το μέλλον του Λιγνιτικού Κέντρου θα απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, σε ειδική συνεδρίασή του, την ερχόμενη Τετάρτη 30 Οκτωβρίου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο