Ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 5ης Φεβρουαρίου 2019 στα διοικητικά όρια του Δήμου Μονεμβασίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τις ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών κυρίως της 5ης Φεβρουαρίου 2019, παρουσιάζει ο Δήμος Μονεμβασίας.

“Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών στον Δήμο μας, με αποκορύφωμα τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 10 μποφόρ, τις δυνατές βροχοπτώσεις και τον υψηλό κυματισμό (μάλιστα θεωρήθηκε ο ισχυρότερος της τελευταίας πεντηκονταετίας) της 5ης Φεβρουαρίου 2019, προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Μονεμβασίας σε σημαντικά έργα υποδομής, καθώς και στο δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο όπου σε πολλά σημεία είχαμε καθιζήσεις, εκτεταμένες κατολισθήσεις και υποχωρήσεις πρανών αντιστήριξης δρόμων”.

Ειδικότερα στη Δ.Ε. Μονεμβασίας

  1. Στη Μαρίνα Μονεμβασίας υπήρξε καταστροφή του ακρομώλιου, συνέπεια της οποίας ήταν η πτώση του φάρου και της βάσης στήριξης στη θάλασσα. Επίσης λόγω των πολύ έντονων κυματισμών υπήρξαν υλικές ζημιές στο οδόστρωμα πρόσβασης στη Μαρίνα, ενώ σημειώθηκε βύθιση επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους.

  2. Μετά τη γέφυρα προς το Κάστρο Μονεμβασίας και συγκεκριμένα στην περιοχή «Φτερά», υπήρξε καθίζηση του οδοστρώματος συνέπεια της οποίας ήταν η δημιουργία μεγάλης οπής. Επίσης κατεστράφη η ανωδομή της προβλήτας στη θέση «Λαζαρέτο»

  3. Κατά μήκος του παραλιακού μετώπου από «Πλάκα» μέχρι «Μαρίνα», ζημιές υπέστη το λιμανάκι στη θέση «Κουρκούλα».

  4. Αποκολλήθηκε και βγήκε στην επιφάνεια ο υποθαλάσσιος αγωγός του βιολογικού καθαρισμού Μονεμβασίας.

  5. Σε όλη τη διάρκεια της εξέλιξης του φαινομένου παρουσιάστηκαν προβλήματα στο δημοτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, εξαιτίας των φερτών υλικών (πέτρες, ξύλα) που οι έντονοι κυματισμοί έφερναν από την περιοχή της Παλαιάς Μονεμβασίας μέχρι τον Άγιο Φωκά.

  6. Στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβασίας, από την έντονη βροχόπτωση προκλήθηκαν κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων, ενώ παράλληλα έντονα προβλήματα παρουσιάστηκαν στο αγροτικό οδικό δίκτυο.   

Το ίδιο συνέβη σχεδόν σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες καθώς και στο Εθνικό Δίκτυο μεταξύ Μολάων και διασταύρωσης προς Ασωπό, όπου παρέμεινε κλειστό για 4 με 5 ώρες και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία με μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτών.

Σε όλη τη διάρκεια των φαινομένων τα σκαπτικά μηχανήματα του Δήμου αλλά και πολλών ιδιωτών τα οποία είχαμε επιτάξει καθάριζαν τα οδοστρώματα, αποκαθιστούσαν καθιζήσεις και καταπτώσεις και απομάκρυναν φερτά υλικά από τα δίκτυα απορροής ομβρίων.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο