Επιμελητήριο Λακωνίας: Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα τις εξαγωγές των λακωνικών προϊόντων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λακωνίας και εκπροσώπων των εξαγωγικών επιχειρήσεων του νομού με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη και την Υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου με θέμα τις εξαγωγές των λακωνικών προϊόντων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Αθανασιάδης, ο Πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος του Επιμελητηρίου κ. Πέτρος Μπλέτας και εξαγωγικές επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου.

Η συνάντηση αυτή δρομολογήθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου ως συνέχεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λακωνίας στις 30/11/2018 και των συσκέψεων των εξαγωγέων του νομού στο Επιμελητήριο στις 17 & 19/12/2018 και 14/01/2019.

Τα συμπεράσματα των συναντήσεων αυτών επιδόθηκαν στους κ.κ. Υπουργούς με την μορφή υπομνήματος.

Στο Υπόμνημα μνημονεύονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι προτάσεις τους για την επίλυσή τους, καθώς και προτάσεις για την προώθηση των λακωνικών προϊόντων:

Φορολογικό καθεστώς εξαγωγικών επιχειρήσεων, χρηματοδοτικά εργαλεία, διαδικασίες εξαγωγών, βελτίωση παροχής υπηρεσιών προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις (από πρεσβείες, γραφεία ΟΕΥ κλπ), δημιουργία θεσμών προώθησης εξαγωγών, μελέτη για την προώθηση των λακωνικών προϊόντων (brand name κλπ, συμμετοχή σε εκθέσεις, διαφήμιση κά.), ενίσχυση-στήριξη-προώθηση ομάδων παραγωγών, ποιοτική αναβάθμιση της παραγωγής, σύνδεση εξαγωγών με τουρισμό και ντόπια κατανάλωση, προβλήματα πρωτογενούς τομέα και μεταποίησης κά.

Όλα τα θέματα συζητήθηκαν στη σύσκεψη η οποία κρίθηκε ως σημαντική και εποικοδομητική.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, τόνισε στο κλείσιμο της σύσκεψης ότι, τα θετικά αποτελέσματα αυτής θα κριθούν από την ανταπόκριση των κ.κ. Υπουργών στο κάλεσμα για στήριξη και ανεύρεση λύσεων στα προβλήματα και στη δρομολόγηση πολιτικών προς αυτή την κατεύθυνση.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο