Δήμος Καλαμάτας: Επιτροπή καταγραφής για ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο της 4ης Νοεμβρίου 2019

 Κατόπιν εντολής του απουσιάζοντος εκτός Ελλάδος Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, με απόφαση του Δημαρχούντος Νίκου Μπασακίδη συνεστήθη επιτροπή καταγραφής για ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο της 4ης Νοεμβρίου 2019, ο οποίος επηρέασε τμήμα της Κοινότητας Θουρίας του Δήμου Καλαμάτας.

 Όσοι επιθυμούν να καταγράψει η επιτροπή ζημιές, τις οποίες υπέστησαν στην οικία τους, μπορούν να επισκεφθούν το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας (αριθ. 313, 3ος όροφος νέου Δημαρχείου).
Για ζημιές σε επιχειρήσεις από τους ισχυρούς ανέμους, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθυνθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ για ζημιές σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στην περιοχή τους.
Σημειώνεται πως ο Δήμος Καλαμάτας, με προσωπικό και μηχανήματά του, ανταποκρίθηκε αμέσως στην κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στη Θουρία, ελευθερώνοντας τους δρόμους από πεσμένα κλαριά και παρασυρθέντα από τον άνεμο υλικά (λαμαρίνες κ.λπ.).
Προστίθεται ότι από τους ισχυρούς ανέμους που έπνευσαν τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια καταιγίδας το μεσημέρι, σημειώθηκαν 2 πτώσεις δένδρων στην περιοχή της Καλαμάτας (πλησίον του ΟΑΕΔ, στο Ασπρόχωμα και στη Διασπορά της 120 ΠΕΑ), καθώς και θραύσεις κλαδιών δένδρων σε μερικά σημεία της πόλης. Επίσης, κόπηκαν καλώδια ηλεκτροδότησης. Ο Δήμος Καλαμάτας, με τα συνεργεία επιφυλακής, παρενέβη κατάλληλα σε θέματα αρμοδιότητάς του.
Τέλος, προσωπικό της ΔΕΥΑΚ με κατάλληλο μηχάνημα προέβη σε απάντληση υδάτων, που είχαν συσσωρευθεί το πρωί της Δευτέρας, λόγω βροχόπτωσης, στην είσοδο των Επειγόντων στο Νοσοκομείο.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...

Κέντρο Κοινότητας | Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης

Ενημέρωση Η προγραμματισμένη κίνηση (29/3/2024) στον Δήμο Τρίπολης, μεταφέρεται λόγω άδειας του οδηγού τηςκινητής μονάδας, από τις 29/3/2024, για την Δευτέρα 1/4/2024.

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...
Μετάβαση στο περιεχόμενο