Ψαχνά Ευβοίας: Όλη η οικογένεια πουλούσε ναρκωτικά (φωτός)

Τετραμελής εγκληματική ομάδα αποτελούνταν από πατέρα, μάνα, γιο και κόρη

Ολόκληρη επιχείρηση με ναρκωτικά, είχε στήσει σε Ψαχνά και Χαλκίδα ηλικιωμένο ζευγάρι, με διακινητές τα ίδια του τα παιδιά.

Η… «οικογενειακή επιχείρηση» που έχει τα στοιχεία εγκληματικής ομάδας εξαρθρώθηκε μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας σε περιοχές του Δήμου Μεσσαπίων και της Χαλκίδας και τη σύλληψη συνολικά έξι (6) ατόμων, όλοι τους Έλληνες υπήκοοι.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τα τέσσερα (4) μέλη που συνέθεταν την εγκληματική ομάδα και συγκεκριμένα ο 66χρονος πατέρας, η 61χρονη μητέρα και τα δυο τους παιδιά, γιος και κόρη, ηλικίας 40 και 38 ετών αντίστοιχα.

Όλοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών (κατοχή – διακίνηση).

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται επίσης άλλα οκτώ (8) άτομα, εκ των οποίων τα δύο, ηλικίας 63 & 43 ετών, συνελήφθησαν, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τέσσερα, ηλικίας 36, 44, 36 και 70 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα και τη δικογραφία που σχηματίστηκε, η εγκληματική ομάδα συγκροτήθηκε τουλάχιστον τον Οκτώβριο του 2017 με τον 66χρονο να έχει τον ηγετικό ρόλο, ενώ τα υπόλοιπα τρία μέλη είχαν αναλάβει το ρόλο της επεξεργασίας και περαιτέρω διακίνησης της κάνναβης.

Σε παράλληλες νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών των Τμημάτων Ασφαλείας Χαλκίδας και Λαμίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 1 κιλού και 230 γραμμαρίων,

• 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

• το χρηματικό ποσό των 4.350 ευρώ,

• 9 κινητά τηλέφωνα και

• πληθώρα νάιλον συσκευασιών, για τη συσκευασία των προς πώληση ποσοτήτων κάνναβης.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.