ΣΟΚ στην Αττική: Γνωστός ζωγράφος και τραγουδιστής σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Δύο καλλιτέχνες ηλικίας 40 και 67 ετών κατηγορούνται για εμπλοκή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν ανήλικα κορίτσια και με την υπόσχεση «ανάδειξης» και «προώθησης» τους τα έπειθαν να πάρουν μέρος σε «ειδική» φωτογράφιση. Στη συνέχεια το πορνογραφικό υλικό διακινείτο σε αγνώστους μέσω Διαδικτύου.

Στην υπόθεση εκτός από τον 40χρονο ζωγράφο και τον 67χρονο μουσικό από τον Άγιο Παντελεήμονα εμπλέκεται και μια 40χρονη, η οποία και συνελήφθη.

Κοινός παρονομαστής των τριών συλληφθέντων είναι μία 18χρονη σήμερα, που μεγάλωνε σε ανάδοχες οικογένειες. Την 15χρονη -τότε- κοπέλα την είχε «ψαρέψει» ο 67χρονος μουσικός και της είχε υποσχεθεί ότι θα την κάνει διάσημη, με την προϋπόθεση ότι θα φωτογραφιζόταν με τα εσώρουχα.

Φωτογραφίες της ανήλικης βρέθηκαν στο σπίτι του 40χρονου ζωγράφου, αλλά, μόνο δικές της.

Ο 67χρονος σύχναζε σε καφετέριες όπου πλησίαζε τα επίδοξα θύματά του και προσπαθούσε να τα πείσει ότι θα έκαναν καριέρα σε διεθνείς οίκους μόδας. Στη συνέχεια πήγαινε τα ανήλικα κορίτσια στο σπίτι του όπου τις φωτογράφιζε με εσώρουχα, χειροπέδες και ερωτικά βοηθήματα.

Μάλιστα, ο 67χρονος μουσικός είχε προτείνει στην 18χρονη να φέρει και τον φίλο της για να γυρίσουν ταινία πορνό.

Στο διαμέρισμα του μουσικού βρέθηκαν πάνω από 1.000 φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, από τις οποίες έχουν ταυτοποιηθεί οι δέκα.

Ο δράστης διακινούσε το πορνογραφικό υλικό στο Διαδίκτυο και σε ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο. Στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή βρέθηκαν πολλές αποστολές φωτογραφιών και οι Αρχές αναζητούν τους παραλήπτες μέσω των email, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο.

Στον εισαγγελέα όπου οδηγήθηκε ο 67χρονος καλλιτέχνης επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα.

Επιπρόσθετα ο 40χρονος κατηγορείται για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επιπλέον, ποσότητα κάνναβης βάρους, δύο σπαθιά, δύο ράβδοι χειρός πολεμικών τεχνών και το χρηματικό ποσό των 6.600 ευρώ.

Πηγή