Μετρό Αθήνας: Σε ποιες περιοχές θα ανοίξουν νέοι σταθμοί – Σε δημοπράτηση οι μελέτες

Ο σχετικός διαγωνισμός θα γίνει στις 11 Ιουλίου.

Σε δημοπράτηση βγήκαν οι μελέτες τόσο για την επέκταση της Γραμμής 4 από το Άλσος Βεϊκου μέχρι την Πετρούπολη, όσο και της Γραμμής 2 από τον Άγιο Νικόλαο (Ίλιον) μέχρι το σταθμό του Προαστιακού Άνω Λιόσια.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 358.000 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ). Η διάρκεια των μελετών ορίζεται σε 15 μήνες και η σύμβαση θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σύμφωνα με το ypodomes.com.

Πιο αναλυτικά θα γίνουν τοπογραφικές μελέτες στην δυτική επέκταση της Γραμμής 4, σε μήκος χάραξης περίπου 8χλμ αλλά και στις θέσεις των 6 προβλεπόμενων νέων υπόγειων σταθμών: NEA ΙΩΝΙΑ -δεν σχετίζεται με τον υφιστάμενο σταθμό ττης Γραμμής 1), ΠΕΡΙΣΣΟΣ (σύνδεση με Γραμμή 1), ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ (σύνδεση με Προαστιακό), ΙΛΙΟΝ (σύνδεση με Γραμμή 2), ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ.

Επίσης τοπογραφικές μελέτες στην επέκταση της Γραμμής 2, σε μήκος χάραξης 4χλμ αλλά και στις θέσεις των 2 νέων προβλεπόμενων υπόγειων σταθμών: ΚΑΜΑΤΕΡΟ, ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (σύνδεση με Προαστιακό).

Στην ίδια σύμβαση εντάσσονται και τοπογραφικές μελέτες στην Γραμμή 2 στην επέκταση προς Ίλιον και συγκεκριμένα σε μήκος 600 μέτρων μεταξύ των σταθμών ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ και ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ.

Η τοπογραφική αποτύπωση θα περιλαμβάνει όλες τις οδούς, πεζοδρόμια, πλατείες, πάρκα, νησίδες, παρτέρια, στο πλάτος και το μήκος τους.

Πηγή