31.3.2019 21:00

Και το όνομα αυτής... "Χίος μπροστά"

Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Γιάννη Καραβασίλη για τον Δήμο Χίου

Με το σύνθημα "Χίος Μπροστά" και περιστοιχισμένος από τον Αρχιτέκτονα Γιώργο Καλλέργη και τον Διδάσκοντα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιώργο Μελέκο, ο Γιάννης Καραβασίλης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Χίου. 

Η πολυαναμενόμενη υποψηφιότητα έρχεται να αλλάξει το μέχρι σήμερα προεκλογικό αυτοδιοικητικό σκηνικό, δημιουργώντας νέους συσχετισμούς ενόψει τον εκλογών του Μαΐου.

Στο λίγο λεπτών βίντεο που συνοδεύει την ανακοίνωση της καθόδου του συνδυασμού "Χίος Μπροστά", ο Γιάννης Καραβασίλης εξηγεί τους λόγους της καθόδου στον εκλογικό στίβο, λέγοντας ότι αυτή η απόφαση δεν συνδέεται με κανενός είδους φιλοδοξία τόσο του ίδιου όσο και των ανθρώπων που έχουν περιστοιχίσει το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

"Τα προβλήματα της Χίου τρέχοντα ή χρονίζοντα καθώς και ο τρόπος που αυτά αντιμετωπίζονται έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα εσωστρέφειας και στασιμότητας που πρέπει να σταματήσει. Το καλύτερο αύριο σίγουρα δεν μπορεί να έρθει από μόνο του. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη, ώστε να αξιοποιηθεί στο μέγιστο το ανθρώπινο δυναμικό του νησιού μας", αναφέρει ο Γιάννης Καραβασίλης. 


Η δήλωση υποψηφιότητας

"Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στο νησί μας και τους συνδημότες μας, απέναντι στην ιστορία, το παρόν και το μέλλον της Χίου και κυρίως απέναντι στα παιδιά μας και τη νέα γενιά του τόπου μας, τόσο εγώ όσο και μια αξιόλογη ομάδα ανθρώπων, που πορεύεται δίπλα μου, έχουμε την τιμή να ανακοινώνουμε σήμερα την υποψηφιότητα του συνδυασμού «ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 και κυρίως να σας καλέσουμε – όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά - να σταθείτε συμπαραστάτες μας και να μας συνδράμετε με στόχο το κοινό καλό, το καλό του τόπου μας.

Το κάλεσμα αυτό προς την κοινωνία της Χίου, δεν έχει να κάνει με προσωπικές φιλοδοξίες δικές μου ή της ομάδας των ανθρώπων που έχουν ήδη προσφερθεί να συμμετάσχουν.Πηγάζει από την ανάγκη της κοινωνίας να εκφραστεί και  να συμμετάσχει  στα κοινά .

Τα προβλήματα της Χίου, τρέχοντα ή μακροχρόνια και ο τρόπος με τον οποίο αυτά αντιμετωπίζονται ,έχουν δημιουργήσει κλίμα στασιμότητας και  εσωστρέφειας. Οι επιπτώσεις στην οικονομία και τον κοινωνικό ιστό είναι εμφανείς.

 Δεν θα πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σ’ αυτό;

Θα παραμείνουμε όλοι μας παθητικοί θεατές ,ή θα συμμετάσχουμε βάζοντας τις βάσεις για μία νέα αρχή αφήνοντας πίσω τα ''εγώ'' , με σκοπό το κοινό μας όφελος ως κοινωνία;

Εμείς θέλουμε την Χίο μπροστά.

Μπροστά όμως σε όλους τους τομείς.  Μπροστά στην οικονομία, στον πολιτισμό, στις αξίες.  Μπροστά  για την ίδια την κοινωνία μας.

Ο Δημοτικός συνδυασμός ''ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ'' του οποίου έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, βάζει ως προτεραιότητα το κοινωνικό σύνολο και τις ανάγκες του. 

Η ανάληψη μιας τέτοιας ευθύνης δεν είναι εύκολη.  Είναι όμως δυνατή γιατί αυτή  τη  δύσκολη  και  ίσως  καθοριστική  για το νησί  μας  στιγμή, βρίσκομαι  σ’ αυτή  τη  θέση, όχι  σαν  άτομο και υποψήφιος  Δήμαρχος  Χίου, αλλά  σαν  εκπρόσωπος  μιας  υπέροχης  ομάδας, με  συνεχή  συμμετοχή  στην  κοινωνική  και  επαγγελματική  ζωή, αδέσμευτης, ανεξάρτητης  από  κομματικές  , οικονομικές  ή  οποιασδήποτε  μορφής δεσμεύσεις, από οποιονδήποτε φορέα,  μιας  ομάδας  που  δεν  έχει  πολιτικές  φιλοδοξίες, αλλά  οι  συνθήκες  που  κυριαρχούν  την  αναγκάζουν  σε  συμμετοχή, μιας  ομάδας  που  έχει  στόχο  να  συνδιοικήσει με  τον  Χιώτη  και  την  Χιώτισσα, που  ζει  σε  τούτο  το  μοναδικό  νησί, η βρίσκεται  στην  ξενιτιά  και  στα  πελάγη, όμως  η  καρδιά  του  πάλλεται  στον  γενέθλιο  τόπο, με  τους  φίλους  που  διάλεξαν  το  νησί  μας  για  μόνιμη  ή  περιοδική  κατοικία.

Δικαιούμαστε ένα καλύτερο αύριο, το οποίο  σίγουρα δεν πρόκειται να έρθει από μόνο του. Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε να αξιοποιηθεί μέγιστα το ανθρώπινο δυναμικό του νησιού μας.  

Δικαιούμαστε ίσες ευκαιρίες και ισόνομη μεταχείριση με αντίστοιχες περιοχές είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη.    

Σχεδιασμός, στόχευση, αξιοκρατία, διεκδίκηση, κοινωνική συναίνεση και σκληρή δουλειά είναι οι πυλώνες, που θα στηριχθούμε για να πάμε την ''Χίο Μπροστά''.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου,

επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ''ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ''

Γιάννης Καραβασίλης"

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ