1.4.2019 11:48

Νέο αυτόνομο τοπικό ψηφοδέλτιο στη Λαγκάδα

Φέρει το όνομα «Νέα πορεία» και ευελπιστεί να φέρει όλα τα ζητήματα του παραλιακού οικισμού στο προσκήνιο

Το ήδη πετυχημένο παράδειγμα πολλών τοπικών κοινοτήτων ακολουθεί η Λαγκάδα, με μερίδα των κατοίκων να προχωρούν στη σύσταση αυτόνομου τοπικού ψηφοδελτίου με γνώμονα την ανάδειξη των ζητημάτων που ταλανίζουν το χωριό και την επίλυσή τους.

Εκπρόσωπος της νέας κίνησης με την ονομασία «Νέα Πορεία για τη Λαγκάδα» είναι η Νεκταρία Μπουκιστιάνου- Κυριακού.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ως κάτοικοι Λαγκάδας,  βιώνοντας για πολλά χρόνια

· την περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό των τοπικών κοινοτήτων από τα κέντρα λήψης αποφάσεων,

·  την προκλητική αδιαφορία για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των κατοίκων  της Λαγκάδας,

· την εμμονή σε τακτικές του παρελθόντος, την κακοδιαχείριση και την κοντόφθαλμη αντιμετώπιση ζωτικών προβλημάτων της καθημερινότητας μας,

· την αναποτελεσματικότητα της μονάδας παράλληλα με την απαξίωση της ομαδικής δράσης,

Αποφασίσαμε να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας, να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας σε μια τοπική προσπάθεια την οποία ζητούμε να στηρίξουν όσοι με καλή διάθεση, συμφωνούν με τις αρχές της.

Ζούμε σε ένα χωριό που θα μπορούσε να αποτελεί στολίδι και πρότυπο για ολόκληρη τη Χίο, αλλά δυστυχώς οι δύσκολες συγκυρίες των τελευταίων χρόνων μας οδήγησαν στον απομονωτισμό και την περιθωριοποίηση.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο χωριό μας που θέτουν σε κίνδυνο, όλα όσα για χρόνια παλέψαμε και κυρίως τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του χωριού μας κάνουν επιτακτική την ανάγκη για συνεργασία, διάλογο και συσπείρωση,πάνω σε  όλα τα προβλήματα του χωριού μας.

Σε αυτή την προσπάθεια, καλούμε αρωγούς και συνοδοιπόρους, ΟΛΟΥΣ, όσοι συμφωνούν ότι κανείς δεν περισσεύει για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και όλους όσοι αφήνοντας στην άκρη τις όποιες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές μας είναι πρόθυμοι να χαράξουμε μια Νέα Πορεία για τη Λαγκάδα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ