6.5.2019 9:02

Που θα δοθούν οι μάχες σε όλη τη Χίο για τον σταυρό της πρώτης Κυριακής

Τα φαβορί των συνδυασμών και οι δυνατοί πρωτοεμφανιζόμενοι στην αυτοδιοίκηση

Με 7 υποψήφιους δημοτικούς συνδυασμούς και με την απλή αναλογική να εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, σίγουρα οι εκλογές του Μαΐου δεν μπορούν να συγκριθούν με καμία άλλη εκλογική αναμέτρηση στο παρελθόν.

Η πλειάδα των έμπειρων αυτοδιοικητικών εκλογών σε συνδυασμό με τα πρωτοεμφανιζόμενα πρόσωπα κάθε συνδυασμού καθιστούν την επιλογή των ψηφοφόρων ιδιαίτερα δύσκολη.

Όμως ακόμα κι έτσι αρκετά ονόματα είναι αυτά που ξεχωρίζουν ανά Δημοτική Ενότητα. Αυτή την αποτύπωση επιχειρεί σήμερα ο «π», καταγράφοντας ανά Δημοτική Ενότητα και ανά συνδυασμό τις ξεχωριστές παρουσίες του κάθε ψηφοδελτίου.

(Σημείωση Συντάκτη: Από το ρεπορτάζ απουσιάζουν τα ονόματα της Χιακής Συμπολιτείας που δεν δόθηκαν ακόμα στη δημοσιότητα)

Αναλυτικά όλα τα ονόματα των υποψηφίων όλων των συνδυασμών. 


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΜΑΝΗΣ

«Μάχη για τη μονοεδρική»

Μία από τις πιο σκληρές μάχες προκειμένου να διεκδικήσουν τη μονοεδρική Δημοτική Ενότητα της Αμανής θα δώσουν οι συνδυασμοί. Στη Βορειοδυτική Χίο το παιχνίδι θα παιχτεί ανάμεσα στη νυν δημοτική σύμβουλο της Πρωτοβουλίας Βιβή Ποταμούση, στον ισχυρό πρώην Δήμαρχο Αμανής και υποψήφιο με τον Κώστα Τριαντάφυλλο Γιώργο Χρίτη αλλά και στην σημαντική παρουσία του Νίκου Αγραφιώτη που κατεβαίνει στο πλευρό του Σταμάτη Κάρμαντζη, όπως και του Βασίλη Μαλλά στο πλευρό του Γιάννη Καραβασίλη Στη Δημοτική Ενότητα Αμανής κατέρχεται και ο Λεωνίδας Καρακούρος από τον συνδυασμό του Μανώλη Στάθη.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ

«Γρίφος για δυνατούς λύτες»

Τα πράγματα περιπλέκονται πολύ περισσότερο στην περίπτωση της Ομηρούπολης. Εκεί τα δυνατά χαρτιά του Μανώλη Βουρνού, δηλαδή ο αντιδήμαρχος Ματθαίος Φαφαλιός και ο Ηλίας Φόρος, θα βρουν απέναντί τους μία πλειάδα ενεργών στελεχών του Τριαντάφυλλου και συγκεκριμένα τους Μάρκο Μεννή, Κλαίρη Μούνδουλα, Νίκο Νύκτα, Νίκο Ξυλά και Κώστα Τζούμα, τους δραστήριους Βρονταδούσους του στρατοπέδου Κάρμαντζη Ηλία Γεωργούλα και Ζαννή Ζαννίκο αλλά και τις δυνατές και ψηφοσυλλεκτικές παρουσίες του συνδυασμού Καραβασίλη, Θεόδωρο Γλύκα, Μιχάλη Πιπίδη και Βούλα Μπουλά Ευστρατίου.

Ιδιαίτερα μαχητική θεωρείται στην Ομηρούπολη  η παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης με τους Κλαίρη Γιόμελου Κωστάλα, τον πάντα παρόντα Φραγκούλη Κυλαδίτη καθώς και τη Αρετή Παληού. Επιπλέον στην Ομηρούπολη η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη παράταξη που κατεβάζει ψηφοδέλτια μαζί με συνεργαζόμενες δυνάμεις στις τοπικές κοινότητες του Βροντάδου, της Συκιάδας και της Λαγκάδας.  


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ

«Χάος με πολλά και άξια στελέχη»

Το μεγαλύτερο βάρος των υποψήφιων Δημάρχων, δόθηκε- όπως αναμένονταν- στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Ενότητας Χίου. Εκεί η επιλογή του Χιώτη ψηφοφόρου θα είναι αρκετά δύσκολη, αφού θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε μία πλειάδα υποψηφίων με εμπειρία στα αυτοδιοικητικά αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων στελεχών με όρεξη για προσφορά και δουλειά.

Χίος Μπροστά: Από τον συνδυασμό του Γιάννη Καραβασίλη ξεχωρίζουν ο επιχειρηματίας Νίκος Φύκαρης, η Γραμματική Αλοιμόνου, ο Γιάννης Σιδεράτος, ο Σίμος Παπαλεωνίδας, ο Λεωνίδας Μπιλιράκης, ο Αντώνης Τσουρής, η Μαρία Κουνέλη, ο Γιώργος Καλλέργης, ο Γιώργος Αγιωργούσης και ο Γιώργος Σωτηριανός.

Πρωτοβουλία: Στην ίδια λογική κινείται και ο συνδυασμός του Δημάρχου Μανώλη Βουρνού. Ανάμεσα στα στελέχη του συνδυασμού του ξεχωρίζουν οι αντιδήμαρχοι Στρ. Γδύσης, Γιώργος Μπελέγρης και Γ. Καραμανής, οι μέχρι σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι Σταμάτης Ζουμίδης και Γιώργος Ζώας, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παντελής Καμπούρης, ο Παντελής Κουνιάδης, ο Ηλίας Σμυρνιούδης και ο Σωκράτης Συριώδης.

Σύμπραξη Δημιουργίας: Δυνατές υποψηφιότητες για την Δ.Ε. Χίου καταγράφονται και στον συνδυασμό Κάρμαντζη. Σε αυτές μπορεί να εντοπίσει κανείς τα ονόματα των Κώστα Ανδρεάδη, Κώστα Βεργίνα, Σωκράτη Βουγαζιανού, Παύλου Καλογεράκη, Ζαχαρία Μαϊστράλη, Χρίστου Μπελλέ, Δημήτρη Μάντικα, Λευτέρη Μπλάτζιου, Λευτέρη Μπουμπούλη, Χαράλαμπου Μπουρνιά, Μαρκέλλας Τομάζου και Στρατή Φρεγαδιώτη.

Συμμαχία Αξιών: Με ένα από τα πιο δυνατά ψηφοδέλτια εμφανίζεται στην Δ.Ε. Χίου και ο συνδυασμός του Κώστα Τριαντάφυλλου. Αλέξης Γεωργούλης, Ανθίππη Ζαννάρα, Μισετζής Γιάννης, Πετρής Γιάννης, Μιχάλης Πολίτης, Βασίλης Σπανολιός, Παντελής Στεφάνου, Ντίνος Στούπος, Γιάννης Χειλάς και Κατιάνα Χούλη, θεωρούνται τα πιο δυνατά ονόματα εγγυώνται τη δυνατή παρουσία του συνδυασμού στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

Δίκτυο Πολιτών: Σε έμπειρα στελέχη αλλά και σε στελέχη με φρεσκάδα και διάθεση προσφοράς, ποντάρει ο συνδυασμός του Μανώλη Στάθη. Στη Δ.Ε. Χίου δυνατές υποψηφιότητες θεωρούνται αυτές των Γιώργου Γεωργίτση, Κυριάκου Καρρά, Ευαγγελίας Μανιτσούδη, Λεωνίδα Μιχαηλίδη, Μάριου Νεαμονιτάκη, Αντώνη Παντελόγλου και Γιώργου Παυλιδάκη.

Λαϊκή Συσπείρωση: Με δυνατά ονόματα κατεβαίνει και η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου. Σε αυτά ξεχωρίζει κανείς την πάντα δραστήρια Στέλλα Αμπαζή, τον Στρατή Καλαφατούδη, τον Στέλιο Κουμπιά, τον Γιάννη Κούνουπα, τη Μαρίνα Κυριάκου, τον Άρη Μιχαλάκη, την Παναγιώτα Μπάκνη, την Ξένια Παπουρτζή, τον Σταμάτη Πύρρο καθώς και την Ευθύμιο Ταξείδη.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

«Στα δάχτυλα του ενός χεριού»

Στη Δημοτική Ενότητα Καρδαμύλων τα πράγματα είναι αρκετά πιο ξεκάθαρα αφού όπως όλα δείχνουν οι πολύ δυνατές υποψηφιότητες, που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήψους μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Σημαντική αποδοχή φαίνεται ότι έχει ο πλοίαρχος Λουκάς Μπουλάς από τον Συνδυασμό Κάρμαντζη, ο πρώην Δήμαρχος Τάσος Ποδιάς από τον συνδυασμό Τριαντάφυλλου, ο Γιώργος Λιγνός από τον συνδυασμό Βουρνού και ο Στέλιος Μυλωνάς από τον συνδυασμό Καραβασίλη.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΩΝ

«Μάχη για τους έμπειρους»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η μάχη που θα δοθεί στη νότια Χίο. Και αυτό γιατί όπως φαίνεται από τα ονόματα, οι περισσότεροι συνδυασμοί έχουν επιλέξει να δώσουν τη μάχη με σημαντικά ονόματα από τον χώρο της αυτοδιοίκησης. Έτσι ο Σταμάτης Κάρμαντζης ρίχνεται στη μάχη με το βαρύ πυροβολικό που ακούει στο όνομα Γιάννης Ξενάκης που θα συναντήσει σημαντικά απέναντί του τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Βεργίτση και τον μέχρι σήμερα πρόεδρο του Πυργίου Ηλία Παπαδόπουλο που κατεβαίνουν με τον Μανώλη Βουρνού.

Στον αντίποδα, ο συνδυασμός Καραβασίλη εναποθέτει το βάρος της εκλογικής μάχη στη Νότια Χίο στην Μαρία Βασίλη, πρόσωπο με ιδιαίτερα μεγάλη αποδοχή κι ενεργή συμμετοχή στα κοινά, που θεωρείται ένα από τα φαβορί.

Στον συνδυασμό Τριαντάφυλλου ξεχωρίζουν οι Γιώργος Κλεισσάς και Γιώργος Σαραντινούδης ενώ σημαντική θεωρείται η παρουσία των Γιάννη Νομικού και Παναγιώτη Παυλιδάκη από τη Λαϊκή Συσπείρωση και Κώστα Προμπονά από τον συνδυασμό του Μανώλη Στάθη.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΜΠΟΧΩΡΩΝ

Κάλπες με φόντο το προσφυγικό και τη διαχείρισή του

Μία από τις πιο μεγάλες μάχες θα δοθεί στη Δημοτική Ενότητα Καμποχώρων, εκεί όπου όλο το προηγούμενο διάστημα γράφτηκαν πολλά ρεπορτάζ με αφορμή το μεταναστευτικό και τη διαχείρισή του καθώς και τη λειτουργία της ΒΙ.ΑΛ..

Φαβορί στη Δ.Ε. Καμποχώρων θεωρείται ο Σταμάτης Σαραντινός από τον συνδυασμό του Γιάννη Καραβασίλη, του Μιχάλη Μελή από τον συνδυασμό Τριαντάφυλλου, του Γιάννη Μανάρα από τον συνδυασμό Κάρμαντζη και της Μαρίας Πρώιου από τον συνδυασμό του Μανώλη Βουρνού.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΝΙΑΣ

Βαριά ονόματα και διαρκή παρουσία

Στη Δημοτική Ενότητα Ιωνίας δυνατό εμφανίζεται το ψηφοδέλτιο του Κώστα Τριαντάφυλλου μέσα από τις υποψηφιότητες του Βασίλη Μυριαγκού και της Νίκης Κρουσουλούδη, οι οποίοι θα βρουν απέναντί τους τον Γιώργο Κλιαμενάκη από τον συνδυασμό Κάρμαντζη, τους Κλέαρχο Χρύση και τον Παντελή Νεαμονίτη από τον συνδυασμό Βουρνού, τον Γιώργο Κριτάκη και τον Λευτέρη Βασιλάκη από τον συνδυασμό Καραβασίλη και τον Γιάννη Λαμπαδοχυτό από τη Λαϊκή Συσπείρωση.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ

Τέλος στη Δημοτική Ενότητα του Αγίου Μηνά ο Μανώλης Βουρνούς ρίχνει στη μάχη τους Νίκο Καρασούλη και Κική Χαρίτου, ο Σταμάτης Κάρμαντζης τους Παναγιώτη Μανδάλα και Παντελή Ρούλη, ο Κώστας Τριαντάφυλλος τους Παντελή Αποστολίδη και Κυριάκο Φρεζούλη, ο Γιάννης Καραβασίλης τους Γιώργο Τομάζο και Στέφανο Αϊβαλιώτη, ο Μάρκος Σκούφαλος τον Μάριο Κακρίνο και Γιάννη Κόρμαλο και τέλος ο Μανώλης Στάθης τον Λεωνίδα Στάθη.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ