24.5.2019 23:06

Ψήφο εμπιστοσύνης στη «ΣυμμαΧία Αξιών» από τη γεμάτη κόσμο πλατεία Βουνακίου

Η Χίος έχει ανάγκη από έναν δήμαρχο που θα τους ακούει όλους ακόμη και όταν διαφωνεί με αυτούς

Με σημαία του τις αξίες του προγράμματός του και δίνοντας έμφαση στη δυνατή όπως χαρακτηριστικά είπε ομάδα του, που αποτελείται από έμπειρους αυτοδιοικητικούς αλλά και νέους ανθρώπους με επιστημονικό και επαγγελματικό αποτύπωμα, πραγματοποίησε την Παρασκευή το απόγευμα, στην γεμάτη από κόσμο πλατεία Βουνακίου, την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο υποψήφιος δήμαρχος Χίου με τη «ΣυμμαΧία Αξιών» Κώστας Τριαντάφυλλος.  

Ο κ. Τριαντάφυλλος επισήμανε ότι η Χίος χρειάζεται έναν δήμαρχο που θα ακούει όλους τους πολίτες ακόμη και αν εκείνοι διαφωνούν μαζί του. παράλληλα τόνισε ότι η ομάδα τους έχει ως πρωταρχικό της στόχο να αντιμετωπίσει την έκτατη κατάσταση που βρίσκεται το νησί λόγω στασιμότητας.

Τα βασικότερα σημεία της ομιλίας του Κώστα Τριαντάφυλλου

Αξίες λησμονημένες

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χίου τόνισε ιδιαιτέρως στις αξίες   που πρεσβεύει ο συνδυασμός του «Δώσαμε έναν αγώνα έντιμο, ηθικό και λιτό. Δεν αναλάβαμε υπόγειες δεσμεύσεις για ανταλλάγματα .Δεν κάναμε στείρα κριτική αλλά θέσαμε τα θέματα που κυριάρχησαν στην προεκλογική περίοδο. Απέναντι σε πρακτικές του χτες εμείς απαντήσαμε με τις αξίες μας.

Για πρώτη φορά θέσαμε στο επίκεντρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αξίες λησμονημένες.

Μιλήσαμε για την αξία του διαλόγου, του σχεδιασμού, της ισόρροπης ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας, της ασφάλειας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού, της συμμετοχής. Τελικά για την αξία της Χίου. Δεν συγκροτήσαμε μια δημοτική ομάδα στη βάση εκβιασμών, συναλλαγών και ψεύτικων υποσχέσεων. Συγκροτήσαμε την Συμμαχία Αξιών, την πιο ολοκληρωμένη ομάδα, με έμπειρους αυτοδιοικητικούς αλλά και νέους συνδημότες μας, με επιστημονικό και επαγγελματικό αποτύπωμα. Σήμερα αυτήν την ομάδα έχει ανάγκη το νησί. Την ομάδα που θα βάλει τέλος στην παντελή απουσία του δήμου στα θέματα καθημερινότητας. Την ομάδα που θα έχει ως στόχο να αντιμετωπίσουμε την έκτακτη κατάσταση λόγω στασιμότητας, στην οποία βρίσκεται η Χίος».

Κανείς δεν περισσεύει

Ο κ. Τριαντάφυλλος σε πολλά σημεία της ομιλίας του τόνισε την αξία της συνεργασίας «Όχι γιατί εμείς είμαστε πιο Χιώτες από τους άλλους υποψηφίους, ούτε γιατί μας περισσεύουν κάποιοι. Αλλά γιατί εμείς έχουμε το πληρέστερο πρόγραμμα, την αποφασιστικότητα να πάμε τον τόπο μας εκεί που μας αξίζει. Ένα πρόγραμμα με πέντε άξονες, που απαντά σε πέντε ερωτήσεις: Πώς μπορούμε να κάνουμε την Χίο μας ξανά ελκυστική. Πώς μπορούμε να βάλουμε τη Χίο μας στον τουριστικό χάρτη, πώς μπορούμε να έχουμε ένα Δήμο δίπλα σε όλους, πώς μπορούμε να πάμε τη Χίο στη νέα εποχή, πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα.

Η Χίος έχει ανάγκη από έναν δήμαρχο που θα τους ακούει όλους ακόμη και όταν διαφωνεί με αυτούς.Η Χίος έχει ανάγκη από έναν δήμαρχο που δεν θα λαϊκίζει στα δύσκολα και δεν θα βάζει το εγώ πάνω από το εμείς, που θα λέει την αλήθεια και θα εκπροσωπεί τη Χίο επάξια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με μόνο γνώμονα το καλό του νησιού μας. Ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε όχι μεταξύ μας αλλά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. ..»

Περισσότερες φωτογραφίες  στο facebook του "π"

Αναδρομή στη βουλευτική του θητεία

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί καιτο έργο του ως βουλευτής  «Δεν έκανα πολιτική καριέρα ούτε με τον ανθρώπινο πόνο ούτε με την δυσκολία που βιώνουν οι συμπολίτες μου λόγω μεταναστευτικού. Ήμουν και είμαι πάντοτε εκεί όταν με χρειάστηκε ο κάθε συμπολίτης μου χωρίς υστεροβουλία. Ήμουν αυτός ο Βουλευτής, που δεν ρουσφετολόγησα κατά τα δυόμιση χρόνια της θητείας μου…»

Εγγύηση ότι θα παραχθεί έργο  

Κλείνοντας ο κ. Τριαντάφυλλος  εγγυήθηκε ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα πάνε χαμένα «Σας εγγυώμαι  προσωπικά ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα είναι άλλα τέσσερα χαμένα χρόνια. Θα είναι χρόνια σχεδιασμού και υλοποίησης, ρεαλισμού αλλά και φαντασίας. Χρόνια τάξης, νοικοκυρέματος αλλά και δημιουργίας. Θα είναι τα χρόνια ανάκτησης της χαμένης μας αυτοπεποίθησης! του χτες, με την ελπίδα που ξημερώνει κάθε φορά, που ένας υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας αντικρίζει τον ήλιο να σηκώνεται από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια.Γιατί πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η Χίος σήμερα, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Μήνυμα πρώτης θέσης στις 26 του Μάη και νέας δημιουργικής δημοτικής αρχής στις 2 του Ιούνη. Γιατί μαζί μπορούμε να πάμε τη Χίο μας εκεί που μας αξίζει!»

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ