27.3.2020 16:36

ΒΙΝΤΕΟ- Καθολική μέριμνα για τα αδέσποτα της Χίου από Δήμο και Φιλοζωικές Οργανώσεις

Ιδιαίτερη μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα καθ’όλη τη διάρκεια της πρόληψης από την πανδημία λαμβάνει ο Δήμος Χίου. Σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου και την Κιβωτό του Θοδωρή οργανώνεται πρόγραμμα σίτισης των αδέσποτων ζώων.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Χίου θα παρέχει τη τροφή με την οποία οι αρμόδιοι των φιλοζωικών οργανώσεων του νησιού μας θα φροντίζουν καθημερινά προκειμένου να τρέφονται τα αδέσποτα.

Παράλληλα, θα τοποθετηθούν ποτίστρες και ταϊστρες σε κατάλληλα σημεία στο κέντρο αλλά και την περιφέρεια του νησιού τα οποία θα ελέγχονται και θα επιτηρούνται.

Για το σκοπό αυτό καλούνται όσοι πολίτες επιθυμούν να συνεπικουρήσουν ως εθελοντές το έργο της σίτισης των αδέσποτων ζώων να επικοινωνήσουν με το Δήμο Χίου και τις φιλοζωικές οργανώσεις  για να καταγραφούν στη λίστα των εθελοντών.

Τέλος, σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη και με ενέργειες του αρμόδιου για τα αδέσποτα ζώα Αντιδημάρχου Γιώργου Κλιαμενάκη εστάλη αίτημα προς την ΚΕΔΕ για να συμπεριληφθεί στους λόγους μετακίνησης των πολιτών και η σίτιση των δεσποζόμενων ζώων μακριά από τις οικίες των πολιτών.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ