22.11.2019 0:08

"Χίος Μπροστά": Ιστορική η ευθύνη των αιρετών της Χίου και του Βορείου Αιγαίου

Μόλις μερικές μέρες πριν στις 31/10/2019 , το Δημοτικό συμβούλιο Χίου με απόλυτη πλειοψηφία αποφάσισε (ΑΔΑ: Ω4N8ΩΗΝ-ΡΑΞ) ποιές είναι οι θέσεις του Χιώτικου λαού στο μεταναστευτικό πρόβλημα.

Μεταξύ άλλων το Δ.Σ. ζητά την λειτουργία ενός κέντρου μόνο με μέγιστη χωρητικότητα 500 ατόμων ,αποκλειστικά για καταγραφή και ταυτοποίηση των παρανόμως εισερχομένων.
Οι υπόγειες συνεννοήσεις και εν τέλει  αποφάσεις που ανακοινώθηκαν χωρίς να ερωτηθούν τα θεσμικά όργανα και οι πολίτες των νησιών, δεσμεύουν μόνο αυτούς που συμμετείχαν σε αυτές και κανέναν άλλον.
Εμείς με απόλυτη συνέπεια στις θέσεις μας ,προεκλογικά και μετεκλογικά ,  με την σοβαρότητα που απαιτείται για τους εκλεγμένους σε θεσμικά όργανα ,θεωρούμε την πρόθεση της κυβέρνησης καταστροφική για το νησί .
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το μόνο θέμα που πρέπει να συζητηθεί αύριο στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι η αντίδραση του νησιού απέναντι στους απαράδεκτους σχεδιασμούς.
Επειδή η ευθύνη όλων μας απέναντι στα παιδιά μας και το μέλλον των νησιών του Βορείου Αιγαίου καθίσταται πλέον ιστορική, καλούμε όλους τους αιρετούς της Χίου και των άλλων νησιών του Β. Αιγαίου  να αναλογισθούν τις συνέπειες των εξαγγελιών για τα ακριτικά νησιά μας  και σε ένδειξη διαμαρτυρίας να προχωρήσουμε σε παραίτηση και σε δυναμικές κινητοποιήσεις εφόσον επιχειρηθεί η όποια εφαρμογή των εξαγγελιών αυτών .

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ