4.6.2020 13:23

«Λαγοί είναι εκείνοι που κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί»

Οργισμένη απάντηση Μανδάλα στην Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων για την πρόταση μεταφοράς της ΒΙ.ΑΛ. στο Αίπος μέσα από τη δημιουργία νέας δομής στο «18»

Την έντονη αντίδραση του αντιδημάρχου Αγίου Μηνά και Καμποχώρων Παναγιώτη Μανδάλα, προκάλεσε η ανακοίνωση της Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων της Χίου, στην οποία του προσέδιδαν τον χαρακτηρισμό «λαγός του Μηταράκη», με αφορμή την πρότασή του για δημιουργία νέας δομής στο «18» ώστε να επιτευχθεί η μετεγκατάσταση της ΒΙ.ΑΛ..

Ο αντιδήμαρχος σημειώνει ότι ποτέ στην αυτοδιοικητική του πορεί δεν «λάκισε» στα δύσκολα, επιμένοντας στην πρότασή του και καταλήγοντας ότι στο άμεσο μέλλον θα γίνει σαφές ποιος ενήργησε με βάση το γενικό συμφέρον και ποιος με γνώμονα το προσωπικό.

Αναλυτικά ο αντιδήμαρχος αναφέρει:

Με λαγό με παρομοιάζουν τα μέλη της Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων της Χίου αλλά ξεχνούν ότι ο λαγός τρέχει να κρυφτεί στα δύσκολα ενώ εγώ σε όλη μου την αυτοδιοικητική  πορεία δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω από το δάκτυλό μου, δεν εγκατέλειψα τη μάχη και αγωνίστηκα πάντα για το γενικό συμφέρον και όχι για το προσωπικό.

Λαγοί, για να χρησιμοποιήσω τον χαρακτηρισμό σας, είναι εκείνοι που ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν όταν αποφασίστηκε η δημιουργία χώρου καραντίνας.

Λαγοί είναι εκείνοι που κλείνουν τα μάτια στο πρόβλημα, το κρύβουν κάτω από το χαλί, λες και θα εξαφανιστεί. Εγώ το πρόβλημα το ζω καθημερινά. Απέχει μόλις 30μέτρα από το σπίτι μου αλλά ουδέποτε θέλησα να επωφεληθώ οικονομικά  από αυτό όπως χρόνια κάνουν κάποιοι άλλοι. Μάλιστα  όταν προτάθηκε   ο χώρος καραντίνας  να γίνει  στην περιοχή όπου είμαι χωρικός αντιδήμαρχος δεν «λάκισα», ούτε εξαφανίστηκα, φοβούμενος το πολιτικό κόστος. Αντιθέτως, σκεπτόμενος τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας των κατοίκων της περιοχής αλλά και ολόκληρου του νησιού, υποστήριξα την πρόταση.

Δεν αρκεί κύριοι να κουνάτε το δάχτυλο και να στοχοποιείτε ανθρώπους χαρακτηρίζοντας τους λαγούς. Βγείτε από το γυάλινο κλουβί σας και προσγειωθείτε στην πραγματικότητα. Προτείνετε ρεαλιστικές λύσεις και όχι ευχολόγια. Εύχομαι όταν βγείτε από το λήθαργο και συνειδητοποιήσετε την κατάσταση να μην τρέχετε σαν «λαγοί».

Δεν θα μακρηγορήσω άλλο ούτε θα αναλώσω τον χρόνο μου σε νέο κύκλο απαντήσεων.

Όλοι μας θα κριθούμε και το μέλλον θα δείξει ποιος ενήργησε με βάση το γενικό συμφέρον και ποιος με γνώμονα το προσωπικό.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ