15.3.2019 11:14

Στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Περιφερειών και Πόλεων στο Βουκουρέστι ο Δήμαρχος Χίου

Στην 8η Ευρωπαϊκή Σύνοδο Περιφερειών και Πόλεων, στο Βουκουρέστι συμμετέχει ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.  Η σύνοδος οργανώνεται στα πλαίσια της προετοιμασίας για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και σε αυτή έχουν προσκληθεί περίπου 600 αιρετοί της αυτοδιοίκησης από όλη την Ευρώπη.

Οι θεματικές συζητήσεις της Συνόδου περιλαμβάνουν τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων και περιφερειών, την επικουρικότητα, την κοινωνική συνοχή και ενσωμάτωση, και τη γεωγραφική συνοχή.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία στα πλαίσια δημοσίου panel για την πολιτική συνοχής να απευθύνει ερώτηση προς την Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης κα Κρέτσου αναφορικά με τον αν  περιλαμβάνονται ειδικές πολιτικές για τα νησιά στο πλαίσιο που η Επιτροπή εισηγείται για την περίοδο 2021-2028. Η Επίτροπος απάντησε ότι είναι απόφαση στην DG REGIO τα θέματα των ειδικών πολιτικών για τα νησιά να εξετάζονται κατά περίπτωση μιας και όλες οι νησιωτικές περιοχές δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ