17.2.2020 16:07

Συσκέψεις επί συσκέψεων αλλά χωρίς πλαίσιο και στόχο

Αμηχανία στην τοπική αυτοδιοίκηση από την ντρίπλα Μηταράκη να επιστρέψει τη μπάλα στο γήπεδο Δήμου και Περιφέρειας

Ακόμα μία σύσκεψη φορέων συγκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου με θέμα τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, στη σκιά μάλιστα της απόφασης Μηταράκη να «παγώσει» για μία εβδομάδα το ζήτημα των επιτάξεων και να καθίσει εκ νέου στο τραπέζι του διαλόγου με τους αυτοδιοικητικούς φορείς του Βορείου Αιγαίου.

Αντικείμενο της σύσκεψης σύμφωνα με τον κ. Μπουγδάνο ήταν η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης μετά τις τελευταίες εξελίξεις, χωρίς όμως να υπάρξει σαφές πλαίσιο για το τι ζητά η Χίος από την Κυβέρνηση καθώς και αν θα ανταποκριθεί στο αίτημα της Κυβέρνησης για υπόδειξη χώρου.

Αυτό αποτύπωσε από την πλευρά του και ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης, εκλεγμένος με τον συνδυασμό Χριστόφα, Στέλιος Καμπούρης, που ζήτησε να ενημερωθεί αφενός για το αν ο Περιφερειάρχης είναι ενήμερος για τη συγκεκριμένη συνάντηση, αφετέρου να ζητήσει να ενημερωθεί για το αν έχει αλλάξει κάτι στη βάση της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Από την πλευρά του ο Παντελής Μπουγδάνος εξήγησε ότι στόχος δεν είναι η λήψη αποφάσεων για κινητοποιήσεις αλλά η αποτύπωση της κατάστασης και η γενικότερη πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί με δεδομένη την αδιαλλαξία της κυβέρνησης να προχωρήσει τον σχεδιασμό της.

Επιπλέον οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που ήταν παρόντες, δήλωσαν αιφνιδιασμένοι από τη μετάβαση του Κώστα Μουτζούρη στις Βρυξέλλες, κάτι για το οποίο, όπως είπαν, ενημερώθηκαν από τους Δημοσιογράφους.

Της συγκεκριμένης συνάντησης είχε προηγηθεί συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής αιρετών του Βροντάδου, τόσο με τον Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη, όσο και με τον αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ