18.6.2019 9:16

Αναζητούν το Κάστρο μέσα από παλιές φωτογραφίες

Η Ε.Ο.Δ Το Κάστρο της Χίου ένας Χαμένος Παράδεισος, σε συνεργασία με την ομάδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης “Παλαιές Φωτογραφίες Χίου“, μετά την περσινή επιτυχημένη έκθεση παλαιών φωτογραφιών με παλαιά επαγγέλματα, επιθυμεί να συγκεντρώσει και να καταγράψει τους τρόπους διασκέδασης/αναψυχής των Χιωτών μέσα από παλαιές φωτογραφίες, και την ανάδειξη τους μέσα από έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Αύγουστο στη Χίο μας.

Στην εθελοντική αυτή προσπάθεια ζητά τη δική μας συμβολή, γι’ αυτό απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους Χιώτες που διαθέτουν ανάλογο υλικό, να συμβάλουν στην υλοποίηση της.

Οι παλαιές φωτογραφίες (θεωρούνται φωτογραφίες από την δεκαετία του 1980 και πριν) θα πρέπει να απεικονίζουν διάφορους τρόπους διασκέδασης, π.χ πανηγύρια, χορούς, εκδρομές σε διάφορα σημεία του νησιού, κέντρα διασκέδασης, γιορτές, διάφορα παιχνίδια κ.τ.λ.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να στέλνονται σκαναρισμένες μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο: tropoidiaskedasischios@gmail.com

(το σκανάρισμα να είναι τέτοιας ποιότητας ώστε να μπορεί να εκτυπωθεί σε μέγεθος Α4, ανάλυσης 300DPI) μέχρι και τις 25 Ιουλίου 2019. Για όσους βρίσκονται στη Χίο και δεν έχουν κατάλληλο σκάνερ, θα μπορούν να επικοινωνήσουν με την ομάδα ώστε να βοηθηθούν.

Όλες οι φωτογραφίες θα πρέπει να προέρχονται από προσωπικά αρχεία (δεν επιτρέπονται φωτογραφίες καρτ-ποστάλ, φωτογραφίες που ανήκουν σε αρχεία χωρίς την έγκριση των κατόχων τους και φωτογραφίες που απλά ανέβηκαν στο διαδίκτυο).

Επιπλέον, η κάθε φωτογραφία θα πρέπει συνοδεύεται από όσα περισσότερα στοιχεία υπάρχουν γι αυτήν, π.χ αρχείο από όπου προέρχεται, χρονολογία φωτογραφίας (περίπου), τόπος, στοιχεία ανθρώπων που απεικονίζονται, κάποια λόγια για το τι απεικονίζει.

Για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες μπορείτε να επικοινωνείτε τόσο μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, όσο και μέσω τηλεφώνου στο 6985083952 ή στο 6998911496.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ