23.5.2019 12:27

«Αυτοί που έχουν ξεσηκώσει τη Χίο αγαπούν περισσότερο το νησί από εμάς;»

Με επιστολή του στον «π» ο πρόεδρος των Καρδαμύλων Ν. Βασιλάκης παίρνει θέση για τα τηγανέλαια αλλά και για την εκφόρτωση τσιμέντων στο λιμάνι του χωριού

Φωνή ενάντια στον παραλογισμό υψώνει μέσω του «π» ο πρόεδρος των Καρδαμύλων Νίκος Βασιλάκης με αφορμή το προ ημερών δημοσίευμα ότι στο χωριό έχει ανοίξει η συζήτηση για την εγκατάσταση μονάδας καύσης τηγανέλαιων σε ιδιόκτητο χώρο.

«Με ανησυχεί η ερήμωση»

Στην επιστολή του ο κ. Βασιλάκης σημειώνει ότι ως πρόεδρος ανησυχεί για την ερήμωση της Β.Α. Χίου και ζητά να συμβάλει στην προσέλκυση επιχειρήσεων κι επενδύσεων που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίες για τους κατοίκους της περιοχής.

«Με αυτό σαν βάση δεν θα είχα αντίρρηση για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρησιμοποιημένα τηγανέλαια ως καύσιμο. Άλλωστε χρησιμοποιώντας τα τηγανέλαια ως καύσιμη ύλη όχι μόνο ελαχιστοποιείται το κόστος διαχείρισής τους αλλά αξιοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας», αναφέρει, επισημαίνοντας όμως ότι βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για το περιβάλλον στην περιοχή των Καρδαμύλων καθώς και η δέσμευση ότι αν δεν τηρηθούν οι όροι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

«Δημιουργούν θέματα ενόψει εκλογών»

Στην επιστολή του ο κ. Βασιλάκης διαπιστώνει εκτός των άλλων και σαφέστατη πολιτική εκμετάλλευση λέγοντας ότι ακόμα και στην περίπτωση της εκφόρτωσης τσιμέντων στα Καρδάμυλα όπου δεν προέκυψε κανένα ζήτημα «κάποιοι δημιουργούν θέμα ενόψει εκλογών με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων».

Διαβεβαιώνει μάλιστα ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με έγγραφό της διαπίστωσε ικανοποιητική στατική επάρκεια του μόλου ενώ η εταιρεία τηρεί επ ακριβώς όσα έχει ζητήσει στη θετική του γνωμοδότηση το Τοπικό Συμβούλιου του χωριού.

Έρευνα και όχι φόβος

Κλείνοντας ο πρόεδρος των Καρδαμύλων προτάσσει την εμπεριστατωμένη έρευνα απέναντι στον φόβο λέγοντας ότι: «η γνώση διώχνει τον φόβο».

«Ρωτάω. Αυτοί που έχουν ξεσηκώσει τη Χίο αγαπούν τη ζωή τους και τον τόπο μας κι εμείς θέλουμε να πεθάνουμε και να καταστρέψουμε το ίδιο μας το σπίτι; Τα τηγανέλαια αποτελούν επικίνδυνα απόβλητα και απαιτούν ειδική διαχείριση μετά τη συλλογή τους. Που διοχετεύονται χρόνια τώρα; Έχω δείξει ποιο είμαι από τον τρόπο που πολιτεύτηκα και υπηρέτησα τον τόπο μου κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Για εμένα μιλάει το έργο μου», καταλήγει.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ