17.7.2018 14:17

ΒΙΝΤΕΟ | Διήμερο φεστιβάλ γεύσεων με επίκεντρο τη Λαγκάδα

Η πρωτοβουλία του Προοδευτικού Ομίλου της Λαγκάδας αναδεικνύει τις δυνατότητες της Χίου στον γαστρονομικό τουρισμό

Ένα διήμερο γεμάτο γεύσεις από τη Χίο θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή στην παραλία της Λαγκάδας, στο πλαίσιο της αξιόλογης διοργάνωσης του Προοδευτικού Ομίλου Λαγκάδας που μέσα από το 1ο Φεστιβάλ Γεύσεων θα επιχειρήσει να αναδείξει τις δυνατότητες της Χίου στον γαστρονομικό τουρισμό.

Ξεχωριστή θεωρείται η παρουσία της γνωστής Σεφ Μαρίας Εκμετσίογλου που με υλικά από τη χιώτικη γη θα μαγειρέψει ξεχωριστές συνταγές που θα τις μοιραστεί με όσους βρεθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή στον παραλιακό οικισμό.

Το πρόγραμμα

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 18:00 το απόγευμα με έκθεση τοπικών προϊόντων από επιχειρήσεις που ασχολούνται με την εστίαση. Παράλληλα η Μαρία Εκμετσίογλου θα μαγειρέψει δικές της συνταγές ενώ θα υπάρχουν φαγητά και γλυκά από τις νοικοκυρές της Λαγκάδας.

Τη 2η ημέρα θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Έτσι κάθε ιδιώτης ή σύλλογος θα μπορεί να φέρει μία συνταγή η οποία θα βαθμολογηθεί από κριτική επιτροπή. Η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακούς χορούς από τους Συλλόγους της Συκιάδας, του Λέοντα Αλλάτιου, του Γ. Βούρου και των Καρδαμύλων.

«Η επιθυμία μας είναι αυτό το εγχείρημα να γίνει ένας θεσμός και να ανανεώνουμε συνεχώς το ραντεβού μας», ανέφερε ο πρόεδρος του Π.Ο. Λαγκάδας ευχαριστώντας τον Δήμο και το Επιμελητήριο για τη συνεισφορά τους στο Φεστιβάλ.

Χορηγός Επικοινωνίας του φεστιβάλ είναι ο «πολίτης».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ