30.7.2019 13:57

Η Βόρεια Χίος στους ρυθμούς του «Απανωμερέα»

Βιβή Ποταμούση «Η Αμανή δεν είναι μόνο πανηγύρια»

Η συλλογικότητα, το ομαδικό πνεύμα και το μεράκι του Νίκου Καλογερά, του Παντελή Λύκου, της Ευαγγελίας  Μάππα και της Βιβής Ποταμούση να ξαναζωντανέψουν όπως χαρακτηριστικά λένε τη ξεχασμένη Βόρεια Χίου, γέννησαν πέρσι  την ιδέα για το Απανωμερέα, τα οποία περιλαμβάνουν σειρά πολιτιστικών δράσεων σε πολλά χωριά της ΒΑ και ΒΔ Χίου.

«Συνεργαζόμαστε με συλλόγους και καθημερινά το πρόγραμμα των Απανωμερέα αλλάζει αφού νέες εκδηλώσεις προστίθενται.  Φέτος θα γίνουν 8 συναυλίες, δύο θεατρικές παραστάσεις, διαγωνισμός ψαρέματος στις 4/8, έκθεση φωτογραφίας στο Άγιο Γάλας, έκθεση ζωγραφικής στη Βολισσό, έκθεση βιβλίου στα Καρδάμυλα, χοροεσπερίδα των Απανταχού Αμαδιανών στις Αμάδες στις 9/9, χοροεσπερίδα των Βολισσιανών στις 11/8,  Αμανιάδα στην Παρπαριά στις 12/8, θεατρικό στα Κουρούνια στις 3/8 και στην  Πιραμά 7/8 ενώ  στις 16/8 θα γίνει έντεχνη βραδιά, στις 31/7 ρεμπέτικη βραδιά στα Λημνιά. Τέλος στη Βολισσό σε συνεργασία με τον σύλλογο θα έρθει το σχήμα Μορφογένεσης  και θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια αγγειοπλαστικής», εξηγεί η Βιβή Ποταμούση.

Παράλληλα τα παιδιά της Αμανής θα πραγματοποιήσουν από τις 8-13 Αυγούστου Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5 στα γήπεδα της Βολισσού και της Παρπαριάς. Οι ηλικίες των συμμετεχόντων στο Τουρνουά θα είναι 15+. Τα χρήματα που θα συγκεντρώσουν θα τα διαθέσουν για δράσεις στα Μονοπάτια της Αμανής.

Τέλος  τα μικρά παιδιά της Βολισσού(μόνιμα και μη) θα επαναλάβουν την περσινή τους δράση, διοργανώνοντας ένα παζάρι με έργα που θα δημιουργήσουν τα ίδια. Τα έσοδα θα τα διαθέσουν σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα. « Όπως βλέπετε η Αμανή δεν είναι μόνο για τα πανηγύρια όπως κάποιοι θέλουν να λένε. Είμαι πολύ περήφανη για τα παιδιά μας γιατί αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να τον δουν να εξελίσσεται και όχι να μαραζώνει», κατέληξε η Βιβή Ποταμούση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ