19.7.2019 20:35

Εμφύλιος Παπαδόπουλου- Μπελέγρη για τα ογκώδη απορρίμματα στο Πυργί

Μετεκλογικοί τριγμοί με επίκεντρο τη νότια Χίο

Τη θέση του από τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής Βουρνού, την οποία στήριξε θερμά τα τελευταία 5 χρόνια, διαχωρίζει μέσω του «π» ο πρόεδρος του Πυργίου Ηλίας Παπαδόπουλος.

Αφορμή για τη νέα κόντρα- η πρώτη αφορούσε την προεκλογική προώθηση του συνυποψηφίου του Ανδρέα Βεργίτση από μεγαλοστελέχη της απερχόμενης δημοτικής αρχής, αποτέλεσε η απόφαση της Υπηρεσίας Καθαριότητας να απομακρύνει τους ανοιχτούς κάδους που ήταν τοποθετημένοι στον περιφερειακό δρόμο του Πυργίου και χρησιμοποιούταν από τους κατοίκους για την εναπόθεση μπαζών.

Όπως κατήγγειλε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον «π» ο πρόεδρος του Πυργίου, η Υπηρεσία Καθαριότητας χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση αποφάσισε να αφαιρέσει τους ανοιχτούς κάδους με την αιτιολογία ότι οι ποσότητες που συγκεντρώνονταν εκεί ήταν μεγάλες.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Ηλία Παπαδόπουλο, αυτό συνέβη εξαιτίας της αδιαφορίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας, που προχωρούσε στην αποκομιδή των σκουπιδιών κάθε 20 ημέρες με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία δυσάρεστη εικόνα.

«Δεν ρώτησαν κανέναν. Μας είπαν ψέματα ότι η απομάκρυνση των ανοιχτών κάδων είναι απόφαση της νέας δημοτικής αρχής αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Είναι άξιοι της τύχης τους. Εμπαίζουν ένα ολόκληρο χωριό κάνοντας του κεφαλιού τους. Δεν ξέρω τι έχει αποφασίσει ο κ. Μπελέγρης, εγώ ως πρόεδρος θα συνεχίσω να λέω στους κατοίκους, να τα αφήνουν στους κάδους όπως έκαναν μέχρι σήμερα και ας με πάει στον Εισαγγελέα. Είναι ντροπή του να αποφασίζει μόνος του αγνοώντας την τοπική κοινωνία», εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ