27.6.2019 10:50

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την παράνομη υλοτομία στα Καρδάμυλα

Παρέμβαση της Εισαγγελίας και έναρξη περιπολιών από Αστυνομία και Δασαρχείο

Την παραγγελία κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το κεντρικό ρεπορτάζ του politischios.gr  για την παράνομη υλοτομία στην ευρύτερη περιοχή των Καρδαμύλων, αποφάσισε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Αφορμή αποτέλεσε το ρεπορτάζ του «π» για το γεγονός ότι ομάδες αλλοδαπών αλλά και μονίμων κατοίκων των Καρδαμύλων έχουν επιδοθεί σε μία ακατάσχετη κοπή δέντρων, κυρίως όπου εντοπίζουν χωράφια με ανεκμετάλλευτες ελιές παρότι η έκταση μπορεί να ανήκει σε ιδιώτες.

Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες του «π» μαρτυρούν ότι δεν πρόκειται για μία κατάσταση που προέκυψε τώρα αλλά επί σειρά ετών, αφού φαίνεται η προ καιρού παράνομη κοπή πλατάνου 200 ετών αλλά και οι πρόσφατες κοπές ελαιόδεντρων μέσα από ιδιόκτητα χωράφια.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τους κατοίκους εντοπίζεται μετά την εκκλησία της Αγίας Τριάδας προς Ναγό στα 300 μέτρα, μεταξύ Άνω Καρδαμύλων και Ράχης, στην περιοχή Βατούσα και στον Σταυρό όπου έχουν κοπεί δεκάδες ελιές.

Ήδη μετά το δημοσίευμα του «π» Αστυνομία και Δασαρχείο ξεκινούν κοινές περιπολίες για τον εντοπισμό περιστατικών παράνομης υλοτομίας ενώ από το ανακριτικό τμήμα του Δασαρχείου έχει κληθεί να καταθέσει δημοσιογράφος του «π».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ