25.1.2019 16:08

Κινητοποίηση Πυροσβεστικής και Αστυνομίας για την υπερχείλιση του Σαραπιού

«Υπάρχει ανησυχία για το επιπλέον νερό σε περίπτωση που συνεχιστούν οι βροχές» προειδοποιούν οι αρχές.

Την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας προκάλεσε το μεσημέρι της Παρασκευής η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ημιτελές φράγμα του Σαραπιού στα Καρδάμυλα, καθώς η ροή των ποταμών προς το φράγμα είναι συνεχής με αποτέλεσμα να υπάρχει έκδηλη η ανησυχία ότι η κατασκευή δεν θα αντέξει.

Έτσι το μεσημέρι της Παρασκευής οχήματα της Π.Υ. Χίου υπό τις οδηγίες του διοικητή Γιάννη Βουράκη μετέβησαν στον σημείο, προκειμένου να αποτυπώσουν την υπάρχουσα κατάσταση.

«Το φράγμα έχει φθάσει στο όριο της υπερχείλισης. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει αγωγός από τον οποίο θα φεύγουν τα νερά αλλά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει σαν υποδομή», ανέφερε στον «π» ο διοικητής της Π.Υ. Χίου Γ. Βουράκης.

Επιπλέον ρωτούμενος για το εάν υπάρχει δυνατότητα η Πυροσβεστική να αντλήσει ποσότητα νερού από το ημιτελές φράγμα, ήταν αρνητικός, λέγοντας ότι η ποσότητες νερού που κατεβάζουν οι ποταμοί προς το συγκεκριμένο σημείο, είναι πολλαπλάσιες της ικανότητας των μηχανημάτων που διαθέτει η Πυροσβεστική.

Σύσκεψη και στην Αστυνομία

Η ανησυχία που επικρατεί ενέπλεξε στην ιστορία και την Αστυνομία, καθώς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο, παρουσία και του διοικητή του Α.Τ. Καρδαμύλων. Η σκέψη η οποία επικράτησε είναι ότι αν συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό οι βροχοπτώσεις και με δεδομένη την υπερπληρότητα του φράγματος θα πρέπει κλείσει προσωρινά ο δρόμος που οδηγεί προς τα Καρδάμυλα και η κυκλοφορία από και προς την πόλη να διεξάγεται μέσω Πιτυούς και Αίπους.

Το ζήτημα έχει αναδείξει από νωρίς το πρωί της Παρασκευής το politischios.gr, μεταφέροντας την άποψη της Περιφέρειας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τεχνικής της Υπηρεσίας. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ