12.4.2019 15:56

Λαγκάδα | Υπογραφές για να σταματήσει η επένδυση των τηγανέλαιων

Στη συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών ώστε να σταματήσει η επιχειρούμενη επένδυση καύσης τηγανέλαιων στην είσοδο του χωριού τους προχωρούν οι κάτοικοι της Λαγκάδας. 

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα του χωριού σημειώνεται αναλυτικά:

«Όλοι εμείς, οι κάτοικοι της Λαγκάδας Χίου, ζητάμε άμεσα την ακύρωση της άδειας λειτουργίας μονάδας
παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση τηγανέλαιων, που έχει ήδη αρχίσει να εγκαθίσταται στην είσοδο του χωριού, σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό, από το αθλητικό κέντρο και εκδρομικό χώρο των μαθητών του σχολείου και ελάχιστα μέτρα από το δάσος του Καρυδά. Οι διαδικασίες αδειοδότησης, χωρίς την προαπαιτούμενη δημόσια διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, εγείρουν βάσιμες αμφιβολίες για τον κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα του "έργου", σε ένα γραφικό χωριό, που προσανατολίζεται σε μια ήπια τουριστική ανάπτυξη. Στα πλαίσια της ηθικής του δίκαιου και όχι του "νόμιμου", στεκόμαστε αντιμέτωποι σε κάθε πρακτική που προσβάλλει τον περιβάλλοντα χώρο του χωριού μας, την υγεία, την οικονομία, την αισθητική, την ταυτότητά μας και κυρίως το δικαίωμά μας στη συμμετοχή και τη λήψη αποφάσεων που μας αφορούν. Τα ψηφίσματα αυτά αποτελούν για μας ένδειξη συμπαράστασης κι ένα ακόμα κίνητρο για τη συνέχεια στο δύσκολο αγώνα μας.»

Υπογράψτε το κείμενο εδώ: https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/_AKYROSTE_TIN_ADEIA_LEITOYRGIAS_MONADAS_VIOREYSTON_STI_LAGKADA_TIS_HIOY/publish/?new&fbclid=IwAR23rk0CEWWqEIVmYY4wKk2X8K1W3wR4Qc50G8bVzn9-PhpjrG9rlZVvD1U

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ