12.6.2018 15:37

Πρόφτασαν τη φωτιά πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις

Κατασβέστηκε πλήρως η πυρκαγιά που ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά Πυροσβεστικής και εθελοντών και εκδηλώθηκε γύρω στις 13.30 μεταξύ Κώμης και Καλαμωτής.

Το μέτωπο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, επεκτάθηκε σε μήκος ενός χλμ. και πλάτους περίπου 300 μ. καίγοντας αγροτικές εκτάσεις με άφθονα ελαιόδεντρα. Τη φωτιά θέριεψε η διέλευση της από τον ποταμό της περιοχής, ο οποίος ήταν εντελώς ακαθάριστος.

Από την φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς μάντρα οικόσιτων ζώων, ιδιοκτησίας Αγγ. Γλαβά, με τις πληροφορίες πάντως να αναφέρουν ότι τα ζώα δεν απανθρακώθηκαν καθώς οι ιδιοκτήτες τους πρόφτασαν και τα απελευθέρωσαν εγκαίρως, πριν παραδοθεί στις φλόγες.

Η πυρκαγιά κινητοποίησε σύντομα επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ σημαντική υπήρξε και η παρέμβαση κατοίκων των γύρω χωριών. Για τον έλεγχο της δεν απαιτήθηκε επέμβαση εναέριων δυνάμεων. Στη σημαντική συμβολή και την αποτελεσματική παρέμβαση και των εθελοντικών ομάδων εστίασε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής κ. Βουράκης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ