18.7.2019 12:51

Σε αδιέξοδο οι γονείς στα Καρδάμυλα εξαιτίας του καταρρέοντος παιδικού σταθμού

Εικόνα από τον παιδικό σταθμό κατά την περίοδο του φετινού χειμώνα.

Χρηματοδότησαν με χρήματά τους στατική μελέτη για νέο κτίριο αλλά η Δημοτική Αρχή τους παρέπεμψε στους επόμενους

Λύση στο πρόβλημα του παιδικού σταθμού των Καρδαμύλων θα κληθεί να δώσει η νέα Δημοτική Αρχή του Σταμάτη Κάρμαντζη, εξαιτίας του αδιεξόδου που έχουν οδηγηθεί οι γονείς των Καρδαμύλων λόγω του καταρρέοντος παιδικού σταθμού.

Το ιστορικό

Όπως εξηγούν οι ίδιοι στον «π» ο παιδικός σταθμός του χωριού εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα.

«Ειδικά τον Χειμώνα, η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Οι τοίχοι βάζουν νερά, βραχυκυκλώνουν τα ηλεκτρικά, κάποιες φορές δεν υπάρχει ρεύμα και θέρμανση. Κάποιες ημέρες μάλιστα ο σταθμός δεν λειτούργησε για  μερικές ημέρες ως αποτέλεσμα των απαγορευτικών συνθηκών που επικρατούσαν στο κτίριο του παιδικού σταθμού, αφού αυτός στεγάζεται σε ημι- υπόγειο με ότι αυτό συνεπάγεται», εξηγούν οι γονείς και συμπληρώνουν ότι υπάρχουν και περιπτώσεις οικογενειών που πληρώνουν μέχρι και 200 ευρώ τον μήνα.

Το νέο κτίριο

Μη έχοντας  άλλη διέξοδο οι γονείς ξεκίνησαν να αναζητούν σε συνεννόηση με τον Δήμο Χίου νέο κτίριο καταλήγοντας στο κτίριο του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων.

«Αρχικά χρειάζονταν στατικές μελέτες. Προκειμένου να μην καθυστερήσουμε αποφασίσαμε να μαζέψουμε χρήματα για να τις χρηματοδοτήσουμε από μόνοι μας. Όταν ολοκληρώθηκαν μας είπαν από τη Δημοτική Αρχή να περιμένουμε μετά τις εκλογές διότι προεκλογικά θα θεωρούταν ως διευκόλυνση. Μετά όμως τις εκλογές και αφού είχαν δεσμευτεί για λήψη απόφασης μέσα στον Ιούνιο, μας παρέπεμψαν στη νέα Δημοτική Αρχή του Σταμάτη Κάρμαντζη, λέγοντας ότι οι ίδιοι δεν είναι σωστό να πάρουν απόφαση», εξηγούν, διατυπώνοντας την ανησυχία τους ότι η νέα σχολική χρονιά θα βρει τα βρέφη και τα νήπια και πάλι κάτω από ακατάλληλες συνθήκες.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ