7.3.2018 10:37

Από τη Χίο στο Broadway

Με καλοκαιρινή υποτροφία στο steps on Broadway στη Νέα Υόρκη χαράσσει το χορευτικό του όνειρο ο Στέφανος Λούρος.

Η υπερβολική του κινητικότητα είναι ακόμη αποτυπωμένη στη μνήμη μου και ας έχουν περάσει 22 χρόνια από τότε που πρωτοσυνάντησα τον Στέφανο Λούρο. Πνεύμα και … σώμα ανήσυχο, αναζητούσε από μικρός τρόπους διοχέτευσης της ενέργειας του, που κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας μεταφράζονταν σε σκανταλιές αλλά αργότερα μετατράπηκαν σε κίνηση και χορό.

 Αν και άργησε να κυνηγήσει το όνειρό του, η επιμονή του και το πείσμα του δικαίωσαν την επιλογή του να ασχοληθεί επαγγελματικά με το χορό, και του άνοιξαν συγχρόνως τις πύλες  του Μπροντγουέϊ, με μια υποτροφία που πολλοί θα ζήλευαν.

«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα  γίνω χορευτής.  Από μικρός  λάτρευα το τραγούδι και την υποκριτική. Όταν κατάλαβα ότι μπορώ να συνδυάσω και τις τρεις παραστατικές τέχνες (χορό, τραγούδι, υποκριτική) είπα οk ... δεν θέλω να κάνω τίποτα άλλο στη ζωή μου! Στα  24 μου δηλαδή....  Άργησα αλλά ποτέ δεν είναι αργά!», εξηγεί ο Στέφανος Λούρος, που στα 28 του χρόνια, με ελάχιστη εμπειρία αλλά με σκληρή προπόνηση,  κατάφερε να κερδίσει καλοκαιρινή υποτροφία στο steps on Broadway στη Νέα Υόρκη.

Από σαράντα κύματα

Μέχρι να καταλήξει στην απόφαση της ενασχόλησής του με τον χορό και να ξεπεράσει τους φόβους και τις ανασφάλειες του πέρασε από «σαράντα κύματα», αφού βασανίστηκε έως ότου πείσει ακόμη και τον εαυτό του ότι αυτό που του ταιριάζει είναι ο χορός.

 «Τελειώνοντας το Λύκειο αποφάσισα να ακολουθήσω τον δίδυμο  αδελφό μου και να σπουδάσουμε μαγειρική. Αποφοίτησα με το ζόρι και  κάπου εκεί άρχισε να με τρώει κάτι μέσα μου. Ακολούθησε  η νοσηλευτική και κάπου εκεί έκανα delete και ξεκίνησα να κάνω αυτό που αγαπώ».

Η πρώτη φορά που χόρεψε δημόσια ήταν σε ένα talent show για παιδιά. Ήταν  η εποχή που όλοι ήθελαν να γίνουν  χορευτές. «Θυμάμαι τον εαυτό μου να φλερτάρει με την Αμερική από παιδί. Έβλεπα celebrities και performers και έβαζα τον εαυτό μου στη θέση τους! Τα τελευταία δυο χρόνια άρχισα και πάλι να το σκέφτομαι έντονα. Στη χώρα μας υπάρχουν επαγγελματικές ευκαιρίες εξέλιξης αλλά από μόνο του το να είσαι ταλαντούχος δεν αρκεί», σημειώνει.

Στο χέρι μας είναι!

Περήφανος  για όσα έχει καταφέρει στο σύντομο χρονικό διάστημα που ασχολείται με τον χορό, ατενίζει πλέον το μέλλον του με αισιοδοξία ελπίζοντας ότι η υποτροφία του στο steps on Broadway  θα τον βοηθήσει να γίνει ένα λαμπρός επαγγελματίας performer. «Από το steps  on Broadway έχουν βγει μερικοί από τους καλύτερους performers. Θα ήθελα να συνεχίσω εκεί αλλά αν δεν τα καταφέρω θα το επιχειρήσω αργότερα. Σοφότερος και πιο έτοιμος», υπογραμμίζει,  παροτρύνοντας τα νέα παιδιά να ακολουθήσουν τα όνειρα τους.

«Το σώμα μας ματώνει καθημερινά  αλλά νομίζω ότι αν σταματήσει να ματώνει θα τελειώσει και το όνειρο. Είμαι σίγουρος ότι πολλά παιδιά, κυρίως σε μικρότερες πόλεις, έχουν παρόμοια όνειρα με αυτά που είχα εγώ αλλά σκέφτονται τι θα πει ο κόσμος. Να μην κάνουν ποτέ κάτι το οποίο τους επιβάλουν οι άλλοι γιατί αργά η γρήγορα θα αρρωστήσει η ψυχή τους. Τα όνειρα πραγματοποιούνται, στο χέρι μας είναι!»

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ