8.6.2018 14:01

ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ | Συγκίνηση και υπερηφάνεια για τα νιάτα που ορκίστηκαν πίστη στην Πατρίδα

Γεμάτο από συγγενείς και φίλους των 221 νεοσυλλέκτων της στρατιωτών της 2018 Γ’ ΕΣΣΟ, ήταν το στρατόπεδο Γκιάλα το πρωί της Παρασκευής, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας τους έπειτα από σχεδόν 3 εβδομάδες εντατικής εκπαίδευσης.

Πρόκειται για τους 221 νεοσύλλεκτους τόσο από τη Χίο όσο και από τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας που κατατάχθηκαν στο νέο Σημείο Υποδοχής Οπλιτών με έδρα το νησί μας έπειτα από την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

.

Η σημερινή ορκωμοσία ήταν η δεύτερη που πραγματοποιήθηκε από τις αρχές του χρόνου στη Χίο και στην οποία παρέστησαν οι αρχές του νησιού καθώς και πλήθος κόσμου.

Κατά το τελετουργικό ορκίστηκαν πρώτα οι στρατιώτες που έδωσαν θρησκευτικό όρκο και στη συνέχεια ο ένας και μοναδικός στρατιώτης που θέλησε να ορκιστεί με πολιτικό όρκο προς την πατρίδα.

Αμέσως μετά ακολούθησε στρατιωτική παρέλαση ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με κέρασμα στο στρατόπεδο «Γκιάλα» εκεί όπου οι γονείς συναντήθηκαν μετά από καιρό με τα παιδιά τους και η συγκίνηση ήταν διάχυτη.

# Δείτε πλήρες φωτορεπορτάζ στη σελίδα του «π» στο Facebook

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ