21.3.2019 12:42

Η Χίος ανοίγει την αγκαλιά της στα παιδιά με αυτισμό

3ήμερο δράσεων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αυτισμού

Ένα πλούσιο τριήμερο δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού πραγματοποιεί ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με Αυτισμό Χίου, στις 29,30 και 31 Μαρτίου.

Στόχος των συγκεκριμένων δράσεων είναι η τοπική κοινωνία να γνωρίσει τον αυτισμό και να αγαπήσει όσα άτομα συμβιώνουν με αυτόν.

Οι δράσεις

  • Μουσική Βραδιά στο Ομήρειο στις 29 Μαρτίου στις 20:30 με την σοπράνο Αγάπη Παπαμήτσου, την πιανίστα Κατερίνα Πρίνου και το Μουσικό Γυμνάσιο Χίου, την εκδήλωση παρουσιάζει η Ντέπη Στουπάκη.
  • Θεατρική Βραδιά στο Ομήρειο στις 30 Μαρτίου στις 20.30 με το έργο «Φτυστός ο Μακαρίτης», από την Θεατρική Ομάδα Χίου
  • Κινηματογραφική Βραδιά στο Ομήρειο στις 31 Μαρτίου στις 20.30 με την ταινία « Black Balloon», από την Κινηματογραφική
  • Συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Αθλητών Υγείας Χίου (Chios Running) και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου Σάμου, αγώνα δρόμου εντός της πόλεως της Χίου την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 11.00.

Στον συγκεκριμένο αγώνα υπάρχουν δύο διαδρομές με αφετηρία και τερματισμό το Δημαρχείο Χίου:

  • Η διαδρομή ενηλίκων που ακολουθεί τον κύκλο της πλατείας Νικ. Πλαστήρα αντιστρόφως της φοράς του ωρολογίου και στην συνέχεια επί των οδών Απλωταριάς, Κοραή, Λεωφόρου Αιγαίου προς Χανδρή έως το κόκκινο φάρο του λιμένα, από τον κόκκινο φάρο στον πράσινο φάρο διαμέσου της Λεωφόρου Αιγαίου, κατόπιν εντός του Κάστρου διαμέσου των οδών Μηνιώτη – Θεοτοκά και Ζαχαρίου στην πύλη Ματζόρε και τερματισμός στο Δημαρχείο.
  • Η διαδρομή ανηλίκων και ΑΜΕΑ που ακολουθεί την Κανάρη προς την προκυμαία και από εκεί δεξιά επί της Λεωφ. Αιγαίου έως την προτομή του Ναυάρχου Κουντουριώτη και από εκεί πίσω στην ίδια διαδρομή με αντίθετη φορά προς το Δημαρχείο (1000 μέτρα).

Η είσοδος στο Ομήρειο είναι με εθελοντική συνεισφορά και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι 5 Ευρώ για τους ενήλικες, δωρεάν για ανήλικους (κάτω των 18 ετών) και ΑΜΕΑ.

Εγγραφές για τον αγώνα θα γίνονται στο Δημαρχείο το Σάββατο πρωί 30 Μαρτίου(09:00 – 12:00) και στο φουαγιέ του Ομηρείου στις 29 και 30 Μαρτίου στις (20:00 – 22:00) κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ