15.4.2019 10:25

Τα λάβαρα της Χίου κυμάτισαν στην 5η Λεωφόρο

Ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης έδωσε για μια ακόμη χρονιά δυναμικό «παρών» και η φημισμένη 5η Λεωφόρος βάφτηκε «γαλανόλευκη».

Παρά τις δυσμενείς προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες, αλλά και το γεγονός ότι η κίτρινη γραμμή της «ελληνικής» Αστόριας δεν λειτουργούσε πλήρως, οι ομογενείς έφτασαν με κάθε τρόπο στο Μανχάταν και παρέλασαν για την 198η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς κέρδισε και πάλι το θερμό χειροκρότημα, εντυπωσιάζοντας με το αγέρωχο βήμα και την επιβλητική παρουσία, καθ’ όλη την διάρκεια της παρέλασης.

Ξεχωριστό χρώμα έδωσε και η Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος της Κέρκυρας, που πλημμύρισε την 5η Λεωφόρο με την μοναδική μουσική της.

Στην 5η Λεωφόρο παρέλασαν ακόμη ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κούτρας, ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο, ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, η πρόξενος Λάνα Ζωχιού, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής μειοψηφίας της Γερουσίας, Τσακ Σάμερ, η Ομοσπονδιακή βουλευτής, Κάρολιν Μαλόνι, ο Επίτροπος της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτιος Φωτίου, η ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους, ο πολιτειακός γερουσιαστής, Μιχάλης Γιάνναρης, η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά, ο πολιτειακός βουλευτής Ανδρέας Γουνάρδης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Πέτρος Γαλάτουλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου κ.ά.

Με πληροφορίες από Εθνικό Κήρυκα | Φώτο: Γιάννης Μούνδρος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ