5.12.2018 17:02

Τα Ψαρά αλλάζουν από αύριο όνομα

Στη Βουλή θα συζητηθεί η τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης για την αναγνώριση των Ψαρών ως ηρωικής νήσου και κατ΄ επέκταση την αλλαγή του ονόματος του ομώνυμου Δήμου.

Η τροπολογία θα συζητηθεί και αναμένεται να γίνει αποδεκτή από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία, τα Ψαρά μαζί με την Κάσο αναγνωρίζονται ως ηρωικές νήσοι, κάτι που σημαίνει ότι από αύριο και στο εξής η ονομασία του Δήμου Ψαρών αλλάζει σε: «Δήμος ηρωικής νήσου Ψαρών».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται ως ελάχιστος φόρος τιμής στα Ψαρά που καταξιώθηκαν στην συνείδηση όλων των Ελλήνων και του πολιτισμένου κόσμου ως ο κατ’ εξοχήν τόπος του ηρωισμού και της θυσίας.

Τα Ψαρά είναι ίσως ο μοναδικός τόπος κατά την εθνεγερσία του 1821 όπου η καταστροφή ήταν καθολική και απόλυτη. Μετά δε την αναχώρηση του τουρκικού στόλου, δεν έμεινε στο νησί ίχνος ανθρώπινης ζωής. Η επανακατοίκηση των Ψαρών άρχισε δειλά -δειλά από το 1840 και έπειτα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ