19.5.2020 8:50

Μας κουνά μαντήλι το δρομολόγιο Πειραιάς- Μεστά – Σίγρι

Πηγή φώτο: Κώστας Αναγνώστου | Chiosphotos.gr

Αναμφίβολα η ανακοίνωση της δρομολόγησης πλοίου στη γραμμή Πειραιάς- Μεστά- Σίγρι τον περασμένο Ιούνιο, αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα αξιοποίησης των δυτικών πυλών της Χίου και της Λέσβου.

Δυστυχώς όπως όλα δείχνουν, με δεδομένα τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού που επιβάλλουν τη δρομολόγηση των πλοίων με τις μισές σχεδόν χωρητικότητες, το σενάριο η συγκεκριμένη γραμμή να εκτελεστεί και φέτος μάλλον απομακρύνεται σαν ενδεχόμενο.

Στο συγκεκριμένο συμπέρασμα καταλήγει και το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Παπαντώνη στην ιστοσελίδα stonisi.gr που σημειώνει ότι : «Φυσικά, από τη στιγμή που η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Μεστά και Σίγρι είναι εγκεκριμένη από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, κάθε διαφορετική εξέλιξη θα πρέπει να περάσει και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ωστόσο, με τα υπάρχοντα δεδομένα, όλα δείχνουν ότι τουλάχιστον ως το τέλος Ιουνίου δεν θα υπάρξει τέτοιο δρομολόγιο, με τις πιθανότητες αυτό να συμβεί έστω μέσα στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου να μην ξεπερνούν, δυστυχώς, ούτε το 15-20%. Εξέλιξη, που είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει μαζικές αντιδράσεις και γιατί όχι συντονισμένες πιέσεις προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κυρίως από την τοπική αυτοδιοίκηση, αφού σε διαφορετική περίπτωση ουσιαστικά ακυρώνονται όλα όσα θετικά προηγήθηκαν πέρυσι τόσο για το Σίγρι, την πύλη της δυτικής Λέσβου, όσο και για τα Μεστά, της δυτικής Χίου».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ