15.1.2020 20:35

Μετονομάζεται το "Νήσος Χίος" και αλλάζει χρώματα

Τα σινιάλα και τα χρώματα της Blue Star Ferries θα φορέσουν σύντομα τα αδελφά Ε/Γ-Ο/Γ πλοία Νήσος Μύκονος και Νήσος Χίος, ενώ θα μετονομαστούν σε Blue Star Mykonos και Blue Star Chios αντίστοιχα, δύο ονόματα που ήταν να φορέσουν στην αρχή της δεκαετίας του 2000 (στην τότε Blue Star Ferries – Strintzis Lines) κάτι που τελικά θα συμβεί 20 χρόνια περίπου αργότερα.

Ο λόγος είναι ότι και τα δύο πλοία του Ομίλου Attica δρομολογούνται κυρίως σε γραμμές της Blue Star Ferries, ενώ οπτικά ταιριάζουν με τα υπόλοιπα κορεάτικα πλοία της εταιρείας.

Την αρχή θα κάνει το Νήσος Μύκονος που θα δέσει για την ακινησία του εντός των επόμενων ημερών και θα ακολουθήσει αργότερα και το Νήσος Χίος. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στα δύο πλοία θα τοποθετηθούν scrubbers μέχρι το Μάϊο, για να μπορούν να καίνε πιο οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα.

Ακόμη αρκετές θα είναι οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στους εσωτερικούς χώρους, έτσι ώστε να συμβαδίζουν με την αισθητική των υπόλοιπων πλοίων της Blue Star Ferries.

Ως εκ τούτου ο στόλος της Hellenic Seaways θα περιοριστεί στα μεγάλα πλοία του Β. Αιγαίου και στα ταχύπλοα.

Πηγή: arxipelagos.com

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ