22.5.2019 14:14

Δεκάδες ομογενείς από Χίο - Σάμο - Μυτιλήνη έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση της Ένωσης Ομογενών Χίου

Στη Χίο βρέθηκε σήμερα ως καλεσμένη της Ένωσης Ομογενών Χίου, η Πρόξενος της Αμερικανικής Πρεσβείας Tiffany Nicholson συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία του Μεταναστευτικού Τμήματος και του Γραφείου Συντάξεων της Αμερικανικής Πρεσβείας προκειμένου να δεχθεί αιτήσεις για διαβατήρια, να καταγράψει  τη γέννηση παιδιών που γεννήθηκαν εκτός ΗΠΑ αλλά οι γονείς τους είναι Αμερικανοί πολίτες και να προσφέρει περιορισμένες συμβολαιογραφικές πράξεις.

«Η πρωτοβουλία μας να καλέσουμε στο νησί αντιπροσωπεία της πρεσβείας μαζί με την Πρόξενο θεωρώ ότι βρήκε μεγάλη ανταπόκριση καθώς παρείχαμε τη δυνατότητα στις ενδιαφερόμενες οικογένειες να αποφύγουν το ταξίδι στην Αθήνα που θα τους κόστιζε 300€ κατά άτομο τουλάχιστον και να κάνουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες από το νησί», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου Παντελής Μπουρνιάς προσθέτοντας ότι για πρώτη φορά συμμετείχαν στην εκδήλωση και ομογενείς από Μυτιλήνη και Σάμο. Στόχος είναι η Ένωση Ομογενών Χίου να εξυπηρετεί ομογενείς από όλη την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και να γίνει το κέντρο εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ